fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZakon o povraćaju imovine u Valdanosu ponovo u Skupštini

Zakon o povraćaju imovine u Valdanosu ponovo u Skupštini

Ulcinj, (MINA-BUSINESS) – Poslanik Albanske liste, Genci Nimanbegu, ponovo je danas u skupštinsku proceduru predao Predlog zakona o otklanjaju posljedica oduzimanja imovine u uvali Valdanos.

Nimanbegu je podsjetio da je taj zakon prvi put predat Skupštini u maju prošle godine.

„Lično sam predao taj akt predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, objašnjavajući značaj i potrebu za njegovim odobrenjem u Skupštini. Očekujemo podršku parlamenta i poslanika, što će biti neophodan korak za povratak imovine u uvali Valdanos“, naveo je Nimanbegu u saopštenju.

Albanska lista, kako je kazao, konkretnim koracima i kontinuiranom nastavlja da predstavlja i unaprjeđuje politiku i demokratske ciljeve stanovništva.

Nimanbegu je dodao da, i pored zakona, namjeravaju da na osnovu odluka Odbora za turizam i poljoprivredu preduzmu mjere za sprovođenje odobrenih zaključaka iz 2019. i prošle godine.

„U tim zaključcima su identifikovane institucije koje bi trebalo da učestvuju u čišćenju maslinjaka i puteva. Takođe su definisane dužnosti Skupštine, Vlade i nadležnih ministarstava. Ovi zaključci su javni i trebalo bi ih primijeniti kako bi se bivšim vlasnicima pomoglo u čišćenju i revitalizaciji maslinjaka“, zaključio je Nimanbegu.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...