fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZakon o kriptovalutama zaštita od prevara

Zakon o kriptovalutama zaštita od prevara

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pokret Evropa sad najavio je da će sa najvećim svjetskim ekspertima iz oblasti sajber bezbjednosti raditi na zakonu koji će građane Crne Gore i njihov kapital zaštititi od eventualnih prevara u kripto svijetu.

Predsjednik pokreta Evropa sad, Milojko Spajić, kazao je da je pred novom vladom i skupštinskom većinom puno posla.

“Svijet tehnoloških inovacija, od društvenih mreža pa do kripto valuta, mora zakonski da se reguliše. Želimo da dobre prakse velikih demokratskih zemalja budu prisutne i u Crnoj Gori“, naveo je Spajić u saopštenju.

On je dodao da je problem u tome što je neko je dozvolio da se brojni prevaranti obogate, tako što nijesu postojali zakoni koji spriječavaju piramidalne šeme i digitalne prevare.

„Digitalne prevare poput Cheil Worldwide-a, Bitconnect-a i u skorije vrijeme Terra, zaustavljene su tek kada je previše ljudi izgubilo novac. Zakon o kriptovalutama nam je upravo potreban da bi se na vrijeme riješili prevaranata i da zaštitili one koji posluju legalno u toj branši. Ma koliko privlačno zvučali i bez obzira na lična poznanstva sa bilo kim od nas, svaki kripto projekat treba da prođe striktnu provjeru da bi eliminisali prevarante“, rekao je Spajić.

On je poručio i da je bez sistema rane detekcije, koji bi to zakonsko rješenje nudilo, teško prepoznati piramidalne šeme i ostale prevare u začetku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

U februaru skoro 38 hiljada turista

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - U Crnoj Gori je u februaru u kolektivnom smještaju ostvareno 37,76...