fbpx
27.9 C
Podgorica
August 15, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessZadovoljni dosadašnjim tokom zimske sezone u Kolašinu

Zadovoljni dosadašnjim tokom zimske sezone u Kolašinu

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Zimska sezona u Kolašinu, i pored mjera na suzbijanju koronavirusa, ide u dobrom pravcu i planiranim tokom, saopštio je direktor lokalne Turističke organizacije (TO) Aleksandar Vlahović.

„Zadovoljni smo tokom kojim ide ova turistička sezona. Od dana otvaranja ski centara, 18. decembra, imamo sasvim dovoljne količine snijega, tako da sve ide planiranim tokom“, rekao je Vlahović agenciji Mediabiro.

Kako je naveo, prema dosadašnjoj statistici, najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Crne Gore i Albanije.

„Takođe imamo goste iz ostalih zemalja regiona i iz Rusije“, rekao je Vlahović.

foto: Mediabiro

Prema njegovim riječima, u periodu novogodišnjih i božićnih praznika imali su i više nego dobro posjećenost.

„Svi smještajni kapaciteti bilježili su popunjenost do 100 odsto. Taj trend se nastavlja i dalje, i ovog vikenda imamo dobru popunjenost svih kapaciteta. Takođe, do kraja januara imamo dobre najave“, rekao je Vlahović.

On je dodao da je prethodna ljetnja turistička sezona, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, bila na zadovoljavajućem nivou.

Vlahović je kazao da je u periodu prije početka zimske turističke sezone fokus bio na promotivnim aktivnostima.

„Sada organizujemo određeni broj manifestacija, ali sve u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama“, precizirao je Vlahović.

On je kazao da će Novogodišnji bazar na Gradskom trgu trajati do kraja januara, i dodao da imaju novu manifestaciju, koja će trajati do 17. januara.

„U pitanju je Kolašin Winter art gdje će nastupati najbolji crnogorski gitaristi. Sa Nacionalnom turističkom organizacijom (NTO) obezbijedili smo prevoz iz centra grada do ski centra Kolašin 1600“, rekao je Vlahović.

Pomoćnica izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, Nataša Pajović, kazala je agenciji Medibiro da obaraju sve rekorde od otvaranja ski centra Kolašin 1600.

“Od 18. decembra, otkada je počela zimska sezona, prodali smo oko deset hiljada ski pasova, što je izuzetan rezultat. Ostvarili smo i najveći prihod za ovo doba godine ”, navela je Pajović.

Što se tiče posjetilaca ski centra, prema njenim riječima, to su uglavnom domaći gosti.

“Imamo povećan broj gostiju iz Albanije, Ukrajine, Rusije, regiona ”, rekla je Pajović.

foto: Mediabiro

Ona je napomenula da su u toku završni radovi na izgradnji žičare K7, koja će da objedini i poveže ski centre Kolašin 1600 i 1450.

“Mi očekujemo završetak tih radova tokom ove sezone i sa tako objedinjenim ski centrima bićemo konkurenti i ski centrima u regionu”, smatra Pajović.

Kada je u pitanju poštovanje epidemioloških mjera, ona je kazala da su u prednosti, jer se većina aktivnosti obavlja na otvorenom.

“Nadamo se da, uz svu zaštitnu opremu koju skijaši koriste prilikom skijanja, nećemo imati povećan broj zaraženih”, rekla je Pajović.

Ona je kazala da je ove godine, prvi put na Ski centru Kolašin 1600, održano Fis takmičenje.

Takođe je, kako je navela, u saradnji sa ski školama, oko 200 djece je naučilo da skija.

“Od sjutra će, povodom Internacionalnog dana snijega, na sve dnevne i poludnevne karte za djecu do 14 godina biti odobren popust od 50 odsto. Dječija karta za pokretnu traku će takođe biti duplo jeftinija”, kazala je Pajović.

Svi pristupni putevi do skijališta su očišćeni, a snijega ima dovoljno.

Posjetioci ski centra Kolašin kazali su da su zadovoljni stazom i da snijega ima dovoljno.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije