fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa turiste smanjiti cijenu PCR testa

Za turiste smanjiti cijenu PCR testa

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za turiste bi, ukoliko bude sezone, trebalo smanjiti cijenu PCR testa, jer na taj način neće morati 14 dana u izolaciju po povratku već će obezbijediti dokaz da nijesu zarazni, smatra predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja, Žarko Radulović.

“Država treba da propiše cijene za te testove i za državnu i za privatne laboratorije i to bi bio još jedan način da se privuku turisti”, rekao je Radulović Pobjedi.

On je dodao da bi se i država mogla uključiti u finansiranje tog projekta, jer bi joj se svaki cent vratio kroz turizam.

“To bi bio dobar potez, jer test ne bi koštao 80 EUR nego da bude značajno manje. Laboratorije ne bi bile u minusu, već bi umjereno zarađivale”, ocijenio je Radulović, koji je i suvlasnik Montenegro starsa.

On je kazao da se pandemija smiruje, a hotelijeri čekaju da resorno ministarstvo propiše zdravstvene mjere. Uputstva im još niko nije dao, ali se očekuju svakog dana.

“Međutim procjene za sezonu je skoro nemoguće dati”, rekao je Radulović.

On je dodao da raduje što pada broj oboljelih, ali za deset do 15 dana vidjeće se na osnovu otvaranje Budve i Tivta. Onda bi možda mogli na osnovu toga da prave neke procjene.

Radulović je pozdravio odluku da će se od turista sa kruzera tražiti PCR test.

“To je pametna odluka, jer svaki kruzer ima svoju laboratoriju i mogu da rade testove”, kazao je Radulović, dodajući da hotelijerima još niko nije dao zdravstvene protokole za dočekivanje gostiju.

Za uspješnost sezona i privlačenje turista, kako je naglasio, nije samo dovoljna oznaka Safe travels koju mnogi hoteli u Crnoj Gori imaju.

Najčitanije