fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa štrajk 643 advokata

Za štrajk 643 advokata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za predlog o štrajku, u slučaju neuspjelih pregovora sa Ministarstvom finansija o fiskalizaciji, glasalo je 643 advokata od ukupno njih 650, saopštio je predsjednik Advokatske komore, Zdravko Begović.

Pobjeda piše da to znači da će, ukoliko ne uspiju današnji pregovori Advokatske komore sa Ministarstvom finasnija o izuzimanju iz primjene Zakona o fiskalizaciji, advokati obustaviti rad.

Advokatska komora je tim povodom sazvala vanrednu skupštinu na kojoj su se advokati elektronski, ali i na punktovima u više gradova, izjašnjavali o ovom predlogu.

“Specifičnost naše profesije je u tome što ne možemo govoriti o vršenju usluga, kao što to rade ostali preduzetnici ili privredni subjekti, već pružanju pravne pomoći, koje kako sam Ustav utvrđuje, može biti i besplatno, a kako se u praksi često dešava naplativo tek nakon dužeg vremenskog perioda ili nenaplativo, ukoliko advokat zastupa na račun troškova postupka koje dobija jedino ukoliko uspije u sporu”, stav je advokata.

Ministar finansija Milojko Spajić kazao je da su neki advokati već prešli na elektronsku fiskalizaciju, zbog čega smatra da će i ostali ispoštovati zakonski rok.

Najčitanije