fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa razvoj poljoprivrede iz budžeta Opštine Bar 100 hiljada EUR

Za razvoj poljoprivrede iz budžeta Opštine Bar 100 hiljada EUR

Bar, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat za privredu Opštine Bar je u skladu sa budžetom i planom korišćenja sredstava za podsticaje razvoja poljoprivrede za ovu godinu, objavio više javnih poziva u iznosu od 100 hiljada EUR.

Sekretarijat za privredu objavio je pozive na osnovu odluke o podsticajima i investiranju u razvoj poljoprivrede, a radi se o dodjeli podrške aktivnostima za proizvodnju i razvoj maslinarstva u ukupnom iznosu od 20 hiljada EUR, kao i dodjeli podrške razvoju vinogradarstva i podrumarstva u ukupnom iznosu od deset hiljada EUR.

Objavljeni su i pozivi za dodjelu podrške stočarskoj proizvodnji u ukupnom iznosu od 15 hiljada EUR, dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje pčelarstva od deset hiljada EUR, dodjelu podrške aktivnostima za podizanje i opremanje voćnih zasada od 20 hiljada EUR, a isto toliko je opredijeljeno za dodjelu podrške aktivnostima za unapređenje ratarske i povrtarske proizvodnje.

“Visina podrške za ove podsticaje je 50 odsto od prihvatljivih troškova po pojedinačnoj investiciji. Maksimalni iznos podrške, kao i uslovi za ostvarivanje prava na podsticaje navedeni su u javnom pozivu za svaku vrstu pojedinačno”, kazali su iz Opštie Bar.

Pored nabrojanih javnih poziva, Sekretarijat je planom korišćenja sredstava za razvoj poljoprivrede za ovu godinu opredijelio i sredstva vodosnadbijevanje na bezvodnom području hiljadu EUR, upravjanje rizicima u poljoprivredi dvije hiljade EUR i isto toliko za promociju poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrede.

Za sve nabrojane podsticaje, planom korišćenja sredstava opredjeljeno je ukupno 100 hiljada EUR za ovu godinu.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. septembar, odnosno do utroška sredstava opredijeljenih za realizaciju ovog programa.

Više informacija o javnom pozivu može se dobiti u kancelarijama Sekretarijata za privredu, putem telefona 030 301 450 ili na e-mail [email protected] i [email protected] kao i na sajtu Opštine Bar www.bar.me gdje je poziv i dostupan.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije