fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa praznike u Herceg Novom radi 13 hotela

Za praznike u Herceg Novom radi 13 hotela

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – U Herceg Novom tokom praznika radi 13 hotela, iako je posjeta očekivano bila zanemarljiva, saopštili su hercegnovski hotelijeri i dodali da su ipak optimistični u susret predstojećoj sezoni.

Iako su dočeci Nove godine na otvorenom ove godine izostali zbog epidemiološke situacije, u Herceg Novom tokom praznika operativno je od 40 manjih i većih, čak 13 hotela.

Hercegnovski hotelijeri ipak su optimistični u susret predstojećoj sezoni. Nade polažu u efikasnost vakcine protiv koronavirusa, a šansu vide i u otvorenim granicama, iako je veliki znak pitanja nepostojanje nacionalne avio-kompanije, s obzirom da je Crna Gora avio-destinacija, prenosi Radio Jadran.

Menadžer garni hotela Olimpija u Kumboru, Tihomir Marić, kazao je da nije bilo realno ni očekivati goste, s obzirom da organizovanih dočeka nije bilo nigdje.

„To je bio limitirajući faktor. Kad je riječ o sezoni, ukoliko vakcinacija ‘zaživi’, mogli bismo očekivati dobru i predsezonu i sezonu, možda i preko 60 odsto, jer sve što nam je bilo zakazano prošle, prebačeno je za ovu godinu. Naravno, ništa još nije sigurno, sve je otvoreno. Prve grupe očekujemo sredinom marta. Nastojimo da pokrijemo i rusko tržište, ali vidjećemo. Jer ako godina bude kao prošla, biće to kolaps“, ocijenio je Marić.

Hotel Mediterraneo, grupacije Casa del Mare, bio je operativan tokom čitave prošle godine i sa radom nastavlja i tokom zime.

Cilj menadžmenta je da sačuvaju proizvod, odnosno zaposlene.

Vlasnik Casa del Mare, Nikola Milić, kazao je da je menadžment, uprkos nepovoljnoj situaciji, krajem novembra počeo sa promocijom novogodišnje ponude.

„Mala smo kompanija pa uspijevamo lako da iznađemo rješenja, tako da s obzirom na cjelokupnu situaciju novogodišnji praznici nijesu ni prošli loše u smislu posjete i zauzetosti hotela u Kamenarima. Nije bilo loše. Priredili smo degustacionu večeru od pet slijedova u sobama gostima. Otišli su zadovoljni. Gosti su uglavnom bili iz Crne Gore, Ukrajine, Rusije, mada mislim da je riječ o ljudima koji žive ili borave u Crnoj Gori, ali su željeli promjenu za praznike“, rekao je Milić.

Primaran cilj kompanije je da sačuvaju kvalitet proizvoda i radnike, a to sve, kako je naveo Milić, ne bi radili da ne vide svijetlu budućnost, bolju nego što se sada čini da će biti.

Komentarišući ovogodišnju sezonu, Milić je kazao da od predsezone vjerovatno neće biti ništa i da će biti teško dok se ne stekne kolektivni imunitet.

“Očekujemo da će u sezoni sigurno biti bolje nego prošle godine. Koji su to procenti u odnosu na rekordnu 2019. godinu sada je jako teško licitirati. Pored virusa, imamo situaciju sa Montenegro Airlinesom, a avio smo destinacija. Mada vjerujem da će sve doći na svoje i da će sezona biti solidna i dobar osnov za dalje”, dodao je Milić.

Hotel ACD u Meljinama imao je tokom praznika osam gostiju, koji su već boravili u njemu, a dolazaka nije bilo.

Šefica prodaje, Mira Čekeravac, saopštila je da će hotel raditi i tokom zime kako bi se sačuvala radna mjesta i da se održava funkcionalnim.

„Nemamo posebnih najava, ali imamo stalnih partnera sa kojima sarađujemo. Kada borave u Herceg Novom posjete nas i na taj način funkcionišemo. Za sezonu jesam optimistična. Mislim da će sezona biti malo bolja od prethodne, ljudi će se možda malo opustiti i naučiti da žive sa virusom i da putuju”, saopštila je Čekeravac.

Prema posljejdnjim podacima Turističke organizacije (TO) Herceg Novi, u gradu je zaključno sa 1. januarom 676 gostiju, što je 51 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...