fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa otpremnine bivših direktora Rudnika uglja 728 hiljada EUR

Za otpremnine bivših direktora Rudnika uglja 728 hiljada EUR

Pljevlja, (MINA-BUSINESS) – Rudnik uglja Pljevlja će morati da isplati 728,79 hiljada EUR otpremnina za 13 članova sada bivšeg menadžmenta te državne kompanije, ukoliko se budu poštovali ugovori potpisani sa njima u prethodnim godinama, piše Dan.

Najviše novca će, kako piše list, dobiti bivši izvršni direktor Slavoljub Popadić, čija je otpremnina uz isplatu neiskorišćenih godišnjih odmora čak 80 hiljada EUR.

Ostali članovi menadžmenta imaju zaključene ugovore za otpremnine od 42 do 63 hiljade EUR.

“Procijenjena vrijednost otpremnina za 11 članova menadžmenta je 600,79 hiljada EUR”, saopšteno je iz Rudnika uglja za Dan uz napomenu da od tih 11 članova najveću otpremninu ima direktor sektora Promet, Budislav Jaredić, koja iznosi 63,29 hiljada EUR.

Tehnički direktor Stjepan Gazdić, koji je imao platu od 2,6 hiljada EUR, prema ugovoru ima pravo na otpremninu u iznosu od 60,7 hiljada EUR, dok direktor sektora za investicije i razvoj Dane Čamcić sa platom od 2,37 hiljada očekuje otpremninu od 56,92 hiljade EUR.

Direktor pravne službe Mugdin Nuhanović ima platu od 2,58 hiljada EUR, a dok mu otpremnina iznosi 61,94 hiljade EUR.

Direktor sektora proizvodnje, Golub Đondović, prima platu od 2,45 hiljada EUR, a ako naplati 24 dohotka kolika mu je predviđena otpremnina dobiće 58,87 hiljada EUR.

Njegov kolega Radenko Ostojić za poslove upravnika Radne jedinice održavanje prima platu od skoro dvije hiljade EUR, a njegova otpremnina bi iznosila 47,93 hiljade EUR.

Upravnik nabavke i logistike Šećer Bajrović ima platu od 2,08 hiljada EUR, a njegova otpremnina bi iznosila 49,96 hiljada EUR.

Kada je u pitanju upravnik RJ Transport, Dragiša Terzić, on prima platu od dvije hiljade EUR, a prema potpisanom ugovoru ima pravo na otpremninu od 48,04 hiljade EUR.

Pomoćnik izvršnog direktora Slavoljuba Popadića, Velimir Janjić prima platu od 2,02 hiljade EUR i prema potpisanom ugovoru ima mogućnost da naplati otpremninu u iznosu od 48,49 hiljada EUR.

Sekretarka društva Vesna Milinković ima najnižu platu i ona iznosi 1,75 hiljada EUR, dok prema potpisanom ugovoru ima pravo na otpremninu od 42,08 hiljada EUR.

Kako je saopšteno iz Rudnika, već sada Popadić naplatio je veću otpremninu nego što mu je bio iznos otpremnine od 24 lična dohotka.

“Popadić je uz 24 lična dohotka naplatio i neiskorišćene godišnje odmore pa je ukupan iznos 80 hiljada, a ne kako je ranije bilo rečeno 75 hiljada EUR”, saopšteno je iz Rudnika uglja.

Najčitanije