fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa nove projekte opredijeljeno 3,41 milion EUR

Za nove projekte opredijeljeno 3,41 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekti u oblasti zapošljavanja, upravljanja otpadom i otpadnim vodama i razvoja turističkih kapaciteta u fokusu su trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020, za šta je opredijeljeno 3,41 milion EUR.

Iz Kancelarije za evropske integracije saopšteno je da je poziv otvoren za institucije i organizacije iz 14 opšina iz centralnog dijela i sa sjevera Crne Gore.

Ministarstvo finansija Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Srbije i crnogorskom Vladom – Kancelarijom za evropske integracije, pozvali su sve zainteresovane da iskoriste fondove Evropske unije i prijave zajedničke projekte u okviru tog poziva.

“Opšti cilj trećeg poziva je da se doprinese ekonomskom, društvenom i teritorijalnom razvoju programskog područja podsticanjem integracije, zajedničkog razvoja i korišćenja potencijala i mogućnosti kako bi se područje učinilo atraktivnim za život i rad”, navodi se u saopštenju.

Sredstva u iznosu od 3,41 miliona EUR, koja su dostupna u okviru ovog poziva, opredjeljuju se za specifične ciljeve – povećanje zapošljivosti i mogućnosti za zapošljavanje, unapređenje upravljanja otpadom i tretmana otpadnih voda, kao i unapređenje kapaciteta za korišćenje turističkih potencijala programskog područja.

“Poziv je otvoren za sva pravna neprofitna lica koja su osnovana u Crnoj Gori i Srbiji i koja pripadaju kategorijama – ministarstva i organi državne uprave, lokalne uprave i njihove institucije, lokalne turističke organizacije, organizacije civilnog društva, privredne, zanatske i trgovinske komore, strukovna udruženja, udruženja poljoprivrednika, udruženja MSP, institucije koje pružaju formalno i neformalno obrazovanje, kao i institucije za istraživanje, razvoj i inovacije”, precizira se u saopštenju.

Poziv je otvoren i za agencije za lokalni i regionalni razvoj, udruženja opština, lokalne organizacije za podršku poslovanja, javna i privatna tijela koja podržavaju radnu snagu, agencije za zapošljavanje, institucije i organizacije za zaštitu prirode, javna tijela odgovorna za upravljanje vodama, nacionalni parkovi, sportske organizacije i institucije kulture.

Za zainteresovane aplikante biće organizovani informativni i sastanci za podsticanje projektnih partnerstava, kako bi institucijama i organizacijama iz dvije zemlje predstavili uslove poziva i pojasnili procedure podnošenja predloga projekata.

Poziv je otvoren do 1. juna.

Više informacija na sljedećem linku: http://www.cfcu.gov.rs/tender.php?id=684

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budva odbranila trofej

Podgorica, (MINA) - Odbojkaši Budve šesti put uzastopno pobjednici su Kupa Crne Gore. Budva je...