fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZa isplatu klijentima IBM-a oko 22 miliona

Za isplatu klijentima IBM-a oko 22 miliona

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupni garantovani depoziti Invest banke Montenegro (IBM) u stečaju, koji bi trebalo da se isplate njenim klijentima, iznose oko 22 miliona EUR, pokazuju podaci Fonda za zaštitu depozita (FZD).

Direktor Fonda, Predrag Marković, Vijestima je kazao da se ti podaci odnose na datum 30. novembar prošle godine, kao i da će precizne informacije u vezi svih depozita u toj banci saopštiti kada FZD-u stečajni upravnik dostavi detaljne podatke.

“IBM banka je pošla u stečaj 4. januara. Na taj dan imenovan je stečajni upravnik, koji je u obavezi da u roku od deset radnih dana Fondu dostavi podatke o deponentima, depozitarima i njihovim obavezama. Prema podacima od 31. novembra prošle godine, ukupan iznos garantovanih depozita kod IBM banke u stečaju je oko 22 miliona EUR”, rekao je Marković.

On je objasnio da je utorak bio prvi radni dan nakon otvaranja postupka stečaja i da podatke očekuju do kraja naredne sedmice.

FZD će klijentima banke isplatiti zakonom garantovanih 50 hiljada EUR, dok ostatak iznad te sume klijenti mogu dobiti iz diobe stečajne mase.

Stečaj u IBM banku je uveden 4. januara. Tog dana objavljen je na sajtu Centralne banke (CBCG) oglas o otvaranju stečajnog postupka, u kojem se navodi da je za stečajnog upravnika imenovan Milan Rakočević.

Povjerioci IBM-a pozvani su da u roku od 30 dana od objavljivanja oglasa u Službenom listu prijave stečajnom upravniku svoja potraživanjima sa dokazom.
(kraj) jlb

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Nastavak intenzivne saradnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Poreska uprava (PU) i Uprava policije nastaviće intenzivnu saradnju, saopštili su...