fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryZa dva mjeseca 12 prigovora za naknadu štete

Za dva mjeseca 12 prigovora za naknadu štete

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivredi (EPCG) je za dva mjeseca, od kada postoji Uredba o naknadama štete u slučaju nestanka struje, podneseno 12 prigovora, saopštili su predstavnici Regulatorne agencije za energetiku (RAE).

Predstavnik Službe za energetsko-tehničke poslove u RAE, Milica Knežević, je u jutarnjem programu Radio Televizije Crne Gore (RTCG) podsjetila na koji način garađani mogu da se žale na kvalitet isporučene električne energije.

“Ukoliko kupac smatra da je predmet nekvalitetna isporuka ili snabdijevanje električnom enegrijom po nekom od kriterijuma koji su definisani pravilom, on ima mogućnost da se, bez obzira da li je u pitanju usluga koju pruža operator distributivnog sistema, operator prenosnog sistema ili sam snabdijevač, na jednom mjestu obrati, a to je snabdjevač, odnosno EPCG”, objasnila je Knežević.

To je, kako je kazala, prva adresa.

Ona je dodala da je mehanizam napravljen tako da postoji princip “jednog šaltera”.

“Kupac može da se obrati snabdjevaču podnošenjem prigovora. Prigovore je moguće podnijeti u svim predstavništvima EPCG”, saopštila je Knežević.

Primjena finansijskih kompenzacija u slučajevima neispunjavanja minimuma kvaliteta snabdijevanja električnom energijom počela je 8. avgusta.

Za neispunjavanje minimuma kvaliteta propisanog pravilima predviđena je kompenzacija od 20 EUR za kupce koji su priključeni na distributivni sistem – pretežno domaćinstva, odnosno 200 EUR za kupce koji su priključeni na prenosni sistem.

Snabdjevač je dužan da u roku od 15 dana odluči po prigovoru kupca. Ako kupac nije zadovoljan rješenjem snabdjevača, može se žaliti RAE.

Nakon donošenja odluke snabdjevača ili RAE kojom se udovoljava zahtjevu stranke, snabdjevač je dužan da obavi finansijsku kompenzaciju u roku od 30 dana.

Najčitanije