fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVuksanović novi član Upravnog odbora AmCham-a

Vuksanović novi član Upravnog odbora AmCham-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham) izabrala je danas, na redovnoj Generalnoj Skupštini, novog člana Upravnog odbora, Svetlanu Vuksanović, usvojila finansijske izvještaje za prethodnu godinu, te predstavila aktivnosti rada AmCham komiteta.

Predsjednik AmCham-a, Nikola Tripković je, u uvodnom obraćanju na video konferenciji, pozdravio predstavnike kompanija članica, te istakao da ga raduje što je Komora pokazala veliku snagu članstva u svijetlu krize Covid-19, kapacitet za odgovaranje na izazove.

“Djelovanje snažne mreže članova pomaže ispunjenju cilja, odnosno konkurentnije i prospertitetnije Crne Gore”, smatra Tripković.

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori, Judy Rizing Reinke, zahvalila je članovima Borda na napornom radu i viziji tokom protekle godine, te istakla da se već primjećuju pozitivne promjene u poslovnoj klimi.

“Slavimo naša postignuća, ali moramo i prepoznati izazove koji su pred nama, a oni su brojni, posebno imajući u vidu posljedice pandemije novog koronavirusa”, navela je Rizing Reinke.

Ona je, kako je saopšteno iz AmCham-a, kazala da su prepreke upravo prilika za promjene i da se bude još bolji u onome što se radi.

Na Skupštini je takođe predstavljen rad AmCham Komiteta, kao i aktivnosti koje planiraju u narednom periodu.

Prezentaciju su održali predsjednici Komiteta za radne odnose, Dragana Stojković, Komiteta za digitalnu transformaciju Dmitar Ćulafić, Komiteta za zdravlje Miloš Ičević, kao i potpredsjednica Komiteta za sivu ekonomiju, Svetlana Vuksanović.

AmCham Montenegro je poslovna asocijacija, osnovana 2008. godine, koja u ovom trenutku okuplja 86 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori. Komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta, u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Najčitanije

oblačno vrijeme vremenska prognoza

Danas promjenljivo, do 20 stepeni

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas prijepodne će biti dužih sunčanih perioda, dok...