fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVukčević: Mugoša mora odgovarati za štetu nanijetu Glavnom gradu

Vukčević: Mugoša mora odgovarati za štetu nanijetu Glavnom gradu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nekadašnji gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša, mora odgovarati za štetu nanijetu Glavnom gradu u slučaju Carine, ocijenjeno je iz Prave Crne Gore iz koje su podsjetili da taj slučaj nije razriješen za 16 godina.

Ivica Vukčević iz Prave Crne Gore kazao je da je Glavni grad Podgorica 2007. godine oštećen u slučaju Carine 6,7 miliona EUR, prema ocjeni vještaka građevinske struke Vukašina Đuričkovića i ekonomske struke Milenka Popovića, a niko još nije za to odgovarao.

“Odgovornost za štetu nanijetu Glavnom gradu Podgorici je na Mugoši, bez obzira na to da li je ili nije direktno naložio da se zemljište Glavnog grada Podgorice proda kompaniji Carine po cijeni znatno nižoj od tržišne”, naveo je Vukčević u saopštenju.

Mugoša je, kako je kazao, kao najodgovorniji u Podgorici znao ili je morao znati sve detalje u vezi sa prodajom zemljišta kompaniji Carine, zato treba da odgovara za štetu nanijetu Glavnom gradu.

“Slučaj Carine je primjer visoke korupcije, jer je Mugoša zloupotrijebio službeni položaj da bi omogućio pribavljanje imovinske koristi vlasniku preduzeća Carine Čedu Popoviću”, rekao je Vukčević.

On je kazao da je prošlo skoro 16 godina od kada se desio slučaj Carine i on još nije razriješen, što je veliki minus za naše sudstvo.

“Mugošu je prvostepeni sud čak oslobodio optužbi zbog nedostatka dokaza, iako je potpuno jasno da on mora snositi odgovornost kao tadašnji gradonačelnik zbog štete nanijete Glavnom gradu. Navedene činjenice je na inicijativu Specijalnog državnog tužioca uvažio Apelacioni sud i vratio predmet na ponovno suđenje”, podsjetio je Vukčević.

Prema njegovim riječima, sve dok slučajevi visoke korupcije kao što je slučaj Carine ne dobiju svoj epilog na sudu i dok odgovorni funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS), kao što je Mugoša ne budu snosili punu odgovornost za zloupotrebu službenog položaja i druge oblike korupcije ne možemo govoriti da je ostvaren značajan napredak u borbi protiv korupcije u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije