fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVukasović traži da se razmotre nepravilnosti u radu bivšeg menadžmenta Luke Kotor

Vukasović traži da se razmotre nepravilnosti u radu bivšeg menadžmenta Luke Kotor

Kotor, (MINA-BUSINESS) – Izvršni direktor Luke Kotor, Vlado Vukasović, pozvao je članove Odbora direktora kompanije da o njegovoj evenualnoj smjeni odlučuju nakon rasprave o uočenim nezakonitostima u radu prethodnog menadžmenta.

“Pozivam članove Odbora direktora da odluku o mom razrješenju uvrste na dnevni red sjednice, za koju sam tražio da bude održana u petak, kao drugu tačku, i omoguće prvo traženu raspravu o uočenim nezakonitostima u radu prethodnog DPS menadžmenta, a potom odlučuju o mojoj smjeni”, naveo je Vukasović u saopštenju.

On je podsjetio da je za direktora Luke Kotor izabran 21. jula, a da je sebi potpisao „presudu“ kada je tražio da Odbor direktora za petak zakaže sjednicu na kojoj bi se upoznao sa uočenim nezakonitostima u radu prethodnog DPS menadžmenta.

Vukasović je dodao da je istog dana kada je tražio zakazivanje sjednice Odbora direktora Luke Kotor, predsjednik kotorskog Izvršnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), Ljubenko Borović, dostavio bordu saglasnost te partije za njegovu smjenu.

On je saopštio da je predsjednica Odbora direktora Luke Kotor, Ljiljana Popović Moškov, zakazala za danas sjednicu Odbora direktora, na kojoj je planirano njegovo razrješenje.

“Ako me smjenjuju zbog toga što sam tražio zakazivanje sjednice Odbora direktora da bi ih upoznao sa nezakonitostima DPS menadžementa, nijesu me trebali ni imenovati. Ako me smjenjuju zato što sam odbio da dajem otkaze po nalogu Popović Moškov radnicima, koji su vjerujući u njene obmane da neće biti otkaza pristali da im plate budu smanjene 40 odsto, neka – meni su ljudske sudbine važnije od funkcije direktora”, poručio je Vukasović.

On je pozvao menadžment da ga smijeni ukoliko je razlog za smjenu to što nije dozvolio diskriminaciju zaposlenih po bilo kom osnovu.

“Možda me smjenjuju jer sam tragao kako je za vrijeme vladavine DPS-a isparilo 3,2 miliona EUR, koje su Branko Kovačević iz Demokratske narodne partije (DNP) i Baćo Ivanović iz Socijalista prije godinu i po ostavili na računu Luke Kotor. Pronađeni tragovi donijeli su mi sinhronizovane napade od Popović Moškov iz URA-e i Borovića iz SNP-a”, tvrdi Vukasović.

On je dodao da je Odbor direktora, ukoliko je obećao DPS-u da će ga štititi od otkrivanja nezakonitosti, morao da o tome, prilikom imenovanja, obavijesti Vukasovića, jer on tada ne bi prihvatio funkciju.

“Ako me smjenjuju zbog toga što nemam potpisan ugovor o radu, zašto ne sačekaju ponedeljak za kad je najavljen dolazak inspektorke rada, kojoj sam lično prijavio spor oko ugovora o radu, tražeći da dođe i utvrdi ko je odgovoran, Odbor ili ja”, naveo je Vukasović.

On smatra da mu nije mjesto pored Odbora direktora koji smjenjuje direktora po odluci Izvršnog odbora SNP-a Kotor, a ne po zakonima o radu i o privrednim društvima.

Vukasović je kazao da je danas potpuno jasno zašto je Popović Moškov trebalo tri mjeseca da razrješi DPS direktora koji je bio vršilac dužnosti duže od godinu i još jasnije zašto je svaki dan za prethodna tri mjeseca, od kad je direktor, radila na njegovoj smjeni.

“Danas će Popović Moškov, ali i druga dva predstavnika Opštine Kotor, Mano Rebronja i Desanka Ilić, glasanjem o mom razrješenju potvrditi žele li da se sakrije ili sazna ko je i zašto odlučio da Luka Kotor 21. avgusta prošle godine, devet dana pred prošlogodišnje izbore, uplati jednom izvođaču 21,45 hiljada EUR za fiktivne radove”, rekao je Vukasović.

On smatra da će se potvrditi i to da li Odbor interesuje zašto su dva klijenta, redovne neplatiše lučkih usluga, čašćena o trošku Luke godišnji vez u vrijednosti 11,9 hiljada EUR i uz to im je oproštena faktura od 1,5 hiljada EUR.

“Današnjim glasanjem pokazaće žure li možda da me uklone prije petka da ne bi vidjeli kako je DPS-ov Odbor direktora za nekoliko desetina hiljada EUR oštetio Luku Kotor u korist trećih lica, na sjednici održanoj dva dana pred svoju smjenu”, naveo je Vukasović.

On je najavio da će u cilju zaštite zaposlenih, akcionarima dostaviti dokumenta kako bi štetu po Luku naplatili od članova Odbora direktora.

“Novac od naknade štete uplatiću u cjelini u humanitarne svrhe”, poručio je Vukasović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real nakon jedanaesteraca eliminisao Mančester siti, u polufinalu sa Bajernom

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala i Bajerna iz Minhena biće rivali u polufinalu...

SC Derbi u finalu