fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVučinić: Nijedan investitor ne može da ugrožava državni interes

Vučinić: Nijedan investitor ne može da ugrožava državni interes

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ne smije se dozvoliti bilo kom investitoru da ugrožava državni interes i dovede u pitanje sudbinu 230 porodica, saopštio je predsjednik Radničke partije (RP), Maksim Vučinić.

“Nije u pitanju samo sudbina 230 porodica nego skoro 1000 porodica koje direktno ili indirektno, posredno i neposredno zavise od sudbine nikšićke Željezare”, kazao je Vučinić.

On je naveo da je za vrijeme uprave Tosčelika broj radnika sveden tehnički na minimum, odnosno nešto manje od 300 radnika, a ta fabrika u normalnom pogonu može da zaposli od 750 do hiljadu radnika.

Prema njegovim riječima, da se Toščelik bavio razvojem postojeće i dovođenjem novih tehnologija, a ne rezanjem pogona, danas bi vjerovatno imali hiljadu situiranih familija.

“Da li je kriv Tosčelik ili pojedinačni interesi ostaje na nadležnim organima da utvrde. Ona politika koja bude kumovala konačnoj likvidaciji Željezare, sigurno neće moći više da priča o razvoju privrede i diverzifikaciji ekonomije”, rekao je Vučinić.

Radnici Željezare su u četvrtak zauzeli fabriku i na krovu započeli štrajk glađu. Tokom noći su kamionima blokirali glavnu i teretnu kapiju željezare, a prema riječima njihovog predstavnika Ivana Vujovića niko ne može ući bez njihovog odobrenja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Uprava policije, budva, silovanje

Uhapšen osumnjičeni za silovanje

Podgorica, (MINA) – Službenici budvanske policije uhapsili su M.J. (21) iz Bijelog Polja osumnjičenog...