fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVrhovni sud utvrdio neosnovanost zahtjeva kompanije Kips

Vrhovni sud utvrdio neosnovanost zahtjeva kompanije Kips

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vrhovni sud donio je presudu kojom je utvrdio neosnovanost zahtjeva kompanije Kips, koji se odnosi na razmjenu zemljišta sa Glavnim gradom putem zaključivanja upravnog ugovora.

“U presudi se navodi da zahtjev kompanije Kips za zaključenje upravnog ugovora nije upravna stvar iz člana 2 Zakona o upravnom postupku, niti druga upravna aktivnost iz člana 3, pa ni upravni ugovor iz člana 27”, navodi se u saopštenju PG Biroa.

U konkretnom slučaju je, kako su kazali, utvrđeno da ugovor o razmjeni nepokretnosti između dva vlasnika nije upravni ugovor, kao i da se traži zaključivanje ugovora sa Glavnim gradom kao vlasnikom određene imovine, a ne kao javno-pravnim organom koji odlučuje u određenoj upravnoj stvari.

Iz PG Biroa su podsjetili da je vlasnik preduzeća Kips, Risto Drekalović, uputio dva otvorena pisma gradonačelniku Podgorice u kojima je isticao da Glavni grad treba da pristupi razmjeni zemljišta sa tom kompanijom i zaključi upravni ugovor.

“Navedenom presudom Vrhovnog suda utvrđeno je da je ovakav zahtjev kompanije Kips neosnovan”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...