fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVladimir Praščević kandidat za novog direktora aerodroma Tivat

Vladimir Praščević kandidat za novog direktora aerodroma Tivat

Tivat, (MINA-BUSINESS) – Diplomirani ekonomista Vladimir Praščević trebalo bi da bude imenovan na mjesto direktora aerodroma Tivat, nakon što je Odbor direktora Aerodroma Crne Gore ove sedmice razriješio sa te pozicije Radovana Marića.

Prašćević je 15 godina radio kao station manager Montenegro Airlinesa (MA) na tivatskom aerodormu, a na tu funkciju dolazi kao zvanično nestranačka ličnost, na predlog gradonačelnika Tivta, Željka Komnenovića, pišu Vijesti.

Aerodrom Tivat je za pet mjeseci ove godine opslužio ukupno 633 aviona i zabilježio promet od ukupno 39,81 hiljadu putnika. U odnosu na isti period prošle godine, kada je sredinom marta zbog pandemije koronavirusa uvedena zabrana međunarodnog aviosaobraćaja, Tivat u prvih pet mjeseci ove godine bilježi 219 više opsluženih aviona, ali i i nešto preko 20,5 hiljada putnika manje.

Razlog tome je činjenica da je ove godine Rusija uvela zabranu saobraćaja svojih avio-kompanija za Crnu Goru, a one su prva dva i po mjeseca prošle godine činile najveći dio prometa tivatskog aerodroma, kao i to da je krajem decembra zbog dugova, prestao da leti MA.

Tivat je iz tih razloga u prvom kvartalu ove godine imao po jedan ili dva dnevna leta Air Serbie za Beograd. Saobraćaj se tek krajem aprila i u maju počeo postepeno oporavljati, pošto su za Tivat počeli da lete Israir iz Tel Aviva, Ukraine Internatiuonal i SkyUP iz Kijeva, te Belavia iz Minska.

Aerodrom Tivat je u periodu od 1. januara do 31. maja 2019. imao promet od skoro 1,4 hiljade aviona i 219,5 hiljada putnika.

Najčitanije