fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada traži rješenje za Plantaže

Vlada traži rješenje za Plantaže

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će učiniti sve da u skladu sa zakonskim mogućnostima pronađe najbolje rješenje za probleme kompanije Plantaže, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić i dodao da je ovih dana već formiran tim koji na tome radi.

“Sve što je zakonski moguće, mi ćemo iskoristiti da bi to blago i resurs sačuvali i ostavili Crnoj Gori”, kazao je Krivokapić na konferenciji za novnare povodom glasanja o budžetu za narednu godinu.

On je, komentarišući to što je Opština Tuzi tražila da se iz budžetskih rezervi isplati dug koji Plantaže imaju prema toj lokalnoj samoupravi, objasnio da je ova Vlada zatekla određeno stanje.

“Ja kada bih razmišljao kao dobar domaćin rekao bih da je neko namjenski želio da uništi Plantaže, kao najveći resurs Crne Gore, i da se to radi permanentno, a posebno u zadnje vrijeme”, naveo je Krivokapić.

On je dodao da ne može jedna opština da traži nešto što nije tražila u prethodnom periodu i sada to nameće kao dug.

“Ista ta opština je dobila po prvi put od ove Vlade iz Egalizacionog fonda što joj nikada u prethodnom ciklusu niko nije dao. Pokretanje mnogih tih procesa, koji su produkt prošlosti, govori da neko u ovom trenutku želi da napravi štetu prvo državi, a onda Plantažama”, poručio je Krivokapić.

On je dodao da su Plantaže zajedničko dobro.

“Znam da postoje tajkuni i zainteresovane osobe koji bi željeli jeftino da dobiju najveće blago, kao što su do sada i dobijali”, zaključio je Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije