fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeVlada sprovodi mjere na jačanju fiskalne stabilnosti

Vlada sprovodi mjere na jačanju fiskalne stabilnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorska Vlada, u cilju unaprjeđenja ukupnog investicionog ambijenta, sprovodi mjere na jačanju fiskalne i finansijske stabilnosti u kombinaciji sa strukturnim reformama za povećanje konkurentnosti, saopštio je ministar finansija, Darko Radunović.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da je Radunović, koji je i guverner Crne Gore u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), prisustvovao godišnjoj Skupštini te organizacije koja se održava u Sarajevu.

Radni dio godišnjeg sastanka nastavljen je kroz panel o Zapadnom Balkanu, koji se sastojao iz dva dijela.

“U prvom dijelu panela, predsjednici i premijeri zemalja Zapadnog Balkana, iznijeli su svoja viđenja trenutne situacije u svojim zemljama i aktivnostima i mjerama koje treba preduzeti kako bi zemlje nastavile u pravcu daljeg razvoja, unapređenja i regionalne saradnje”, saopšteno je iz Ministarstva.

U drugom dijelu panela, gdje su učestvovali guverneri zemalja, među kojima i Radunović, govorilo se o mjerama koje se preduzimaju i koje treba preuzeti kako mladi ne bi odlazili iz zemlje, kao i o tome na koji način zemlje nastoje da pridobiju investitore da ulažu, odnosno investiraju u razne nacionalne projekte.

Radunović je rekao da Crna Gora radi na obuhvatnim i sistemskim reformama u više polja – radnih odnosa i obrazovanja, poreske i socijalne politike i oblasti preduzetništva.

On je dodao da je suštinski izazov nezaposlenosti kreiranje novih poslova i prilika.

Tokom plenarne sjednice godišnjeg zasjedanja razmatrane su rezolucija i drugi potrebni dokumenti koji su značajni za dalji rad banke.

U tom dijelu je analiziran prethodni rad banke, odnosno postignuti rezultati za prošlu godinu i budući planovi.

Susreti u Sarajevu su bila prilika i za zemlje regije da potencijalnim investitorima i kreditorima predstave svoje projekte.

Najčitanije

U nedjelju posljednji turnir

Podgorica, (MINA) - Posljednji turnir zimske turneje Crnogorske tekbol lige biće odigran u nedjelju...