fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada odbila većinu amandmana SDP-a

Vlada odbila većinu amandmana SDP-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je odbijanjem amandmana Socijaldemokratske partije (SDP) o povećanju zarada medicinskim radnicima i službenicima u policiji, i ignorisanjem predloga za pomoć poljoprivrednicima jasno poručila da joj nije stalo da rješava vitalna pitanja građana i ekonomije, smatraju u toj stranci.

Klub poslanika SDP-a u Skupštini je podnio 26 amandmana na predlog Budžeta za 2021. kojim smo predvidjeli značajne izmjene kojim bi se pomogli građani i privreda.

Član Predsjedništva SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da je, nažalost, Vlada odbila ogromnu većinu njih.

“Našim predlozima je bilo predviđeno da se za ove dvije veoma bitne struke plate povećaju deset odsto, čime bi naši ljekari, medicinsko osoblje i ostali u zdravstvenom sistemu konačno prestali da budu najmanje plaćeni u regionu. Takođe, nije bilo volje vladajuće većine da se povećaju plate službenika u policiji od kojih većina ima manje od 400 EUR mjesečno”, rekao je Stanić.

On je kazao da je vladajuća većina, i pored toga što je proklamovala da su turizam i poljoprivreda ključne razvojne šanse, odbila je SDP-ov amandman za podršku poljoprivrednicima, koji se suočavaju sa najvećom krizom u protekle dvije decenije.

“Nije bilo dobre volje ni da se podrži nabavka stacionarnih radarskih sistema kojim bi se značajna povećala bezbjednost na crnogorskim putevima. Moramo, nažalost, istaći da sa ovakvim ponašanjem nova vlast pokazuje identičan odnos prema razvojnim potencijalima Crne Gore kao i prethodna vlast”, kazao je Stanić.

SDP će, kako je najavio, i u narednom periodu insistirati na ovim suštinskim temama za sve građane Crne Gore, jer samo kroz povećanje životnog standarda građana i rasterećenje privrede može se krenuti naprijed kao država.

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...