fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada obezbijedila novac za ključne projekte za razvoj Kolašina

Vlada obezbijedila novac za ključne projekte za razvoj Kolašina

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Za unapređenje infrastrukture u narednoj godini u Kolašinu je opredijeljeno čak 35,4 miliona EUR, saopštio je predsjednik kolašinske URA-e, Miodrag Mijo Vlahović i dodao da su taj grad i čitav sjever prepoznati kao prioritet infrastrukturnog ulaganja.

“Od toga 22,5 miliona iz budžetskih sredstava koji će biti uloženi u 16 projekata na teritoriji naše opštine”, naveo je Vlahović u saopštenju.

On je rekao da su među njima od najvećeg značaja rekonstrukcija puta Berane – Kolašin, dionica Lubnice – Jezerina, vrijednosti sedam miliona, zatim rekonstrukcija regionalnog puta Mateševo – Kolašin i tunela Ključ u iznosu od 5,4 miliona EUE, dok će u Ski centar u Kolašinu biti uloženo 8,2 miliona, od kojih veći dio ide za izgradnju garaže za potrebe skijališta i na vještačko osnježavanje.

“Pored toga zaslugama menadžmenta PROCON-a, na čelu sa Valerijom Saveljić, obezbijeđeno je skoro 12 miliona EUR za unapređenje sistema vodosnabdijevanja i izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže. Od toga su 8,36 miliona grant sredstva od Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) i 3,6 miliona kreditna sredstva Evropske investicione banke (EIB)”, kazao je Vlahović.

Prema njegovim riječima, taj projekat je od izuzetnog značaja za razvoj Kolašina, naročito gradskog jezgra i zaštitu životne sredine kako u opštini tako i šire, zaštitom rijeke Tare od otpadnih voda.

On je dodao i da će Kolašinu i ostalih 13 opština sjevera pripasti i po milion EUR od ekonomskog državljanstva za projekat koji lokalne uprave odrede.

“To je premijer Dritan Abazović najavio prije par mjeseci. Sredstva od ekonomskog državljanstva naša nova lokalna vlast u Kolašinu uložiće u rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića koja je jedna od vitalnih u gradu”, rekao je Vlahović.

On je naveo da investicioni bum koji je krenuo u Kolašinu do sada nije praćen adekvatnom infrastrukturom.

“Pozamašna sredstva koja Kolašin ovom prilikom dobija za infrustrukturne projekte pomoći će u sustizanju i popravljanju infrastrukture u Kolašiunu i zaštiti životne sredine kao neophodan uslov zdravog razvoja opštine. Ovo je u interesu svih građana Kolašina bez obzira na politička i druga opredjeljenja”, saopštio je Vlahović.

On je kazao da mu je drago da je Vlada prepoznala projekte kojima će se rješavati ključni problemi Opštine Kolašin.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije