fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada može da utiče na cijene goriva

Vlada može da utiče na cijene goriva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada ne može da umanji osnovne cijene goriva, ali može da smanji dio koji uzima sama izvršna vlast, ocijenio je potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP), Bojan Zeković.

“Vlada ne može da utiče na osnovne cijene, ali ako znamo da je u cijeni litra goriva, koje kupuju građani, oko 60 odsto dažbina koje se plaćaju državi, onda može da umanji dio koji uzima sama Vlada”, rekao je Zeković na konferenciji za novinare u Skupštini.

On je kazao da postoji kontinuirani rast energenata i osnovnih životnih potrepština na koje Vlada može da utiče na način što će smanjiti dio koji je zakonom propisala da ide u državni budžet, kao što rade druge države.

“Slično smo predviđali za smanjenje rasta cijene električne energije, kako bi se smanjio porez na dodatu vrijednost (PDV) na struju. Ti zakoni su u proceduri, više puta su odbijeni i od prethodne i od ove vlasti”, naveo je Zeković.

On je dodao da u SDP-u očekuju da će se ta politika promijeniti i da ova vlast neće istrajavati na lošoj politici Demokratske partije socijalista (DPS) u toj oblasti.

“Ali, to je pitanje prije svega za njih. To je naša dugogodišnja politika i sve više argumenata ide u prilog tome”, kaza je Zeković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije