fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada izdvaja 410 hiljada EUR za nove projekte

Vlada izdvaja 410 hiljada EUR za nove projekte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će izdvojiti blizu 410 hiljada EUR za realizaciju četiri projekta, za koje je Uprava javnih radova danas potpisala ugovore sa najpovoljnijim ponuđačima u postupku javne nabavke.

Iz Vladine Službe za odnose sa javnošću saopšteno je da je u cilju pune valorizacije planinskog centra Kolašin 1600, ugovorena druga faza izgradnje parkinga, u vrijednosti od oko 70 hiljada EUR.

Radovi su kroz tendersku proceduru povjereni preduzeću Crnagoraput, a rok izvršenja je 20 dana od uvođenja izvođača u posao.

“Na istoj lokaciji u toku je i rekonstrukcija pristupne saobraćajnice, od ski centra Kolašin 1450 do Kolašin 1600, koja se realizuje u fazama. U okviru druge faze, Uprava javnih radova i Crnagoraput ugovorili su završne radove, u vrijednosti od blizu 70 hiljada EUR, koji bi trebalo da budu završeni u roku od 20 dana od uvođenja izvođača u posao”, navodi se u saopštenju.

Novi radovi predviđeni su i na bjelopoljskoj strani Bjelasice, gdje je u toku izgradnja puta od Jasikovca do novog ski centra Cmiljača.

Riječ je o zahtjevnom građevinskom poslu, tokom kojeg se ispostavilo da je na pojedinim mjestima neophodno ugraditi posebna inženjerska rješenja, u cilju povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Dodatne radove u vrijednosti od oko 230 hiljada EUR izvešće preduzeće “Toškovići”, a rok završetka je 30 dana od uvođenja u posao.

Takođe, sa projektanskom kućom Hydrogis System ugovorena je izrada glavnog projekta regulacije korita rijeke Popče i kanalizacione mreže u Opštini Petnjica.

Vrijednost tog posla je skoro 40 hiljada EUR, pri čemu se projektant obavezao da posao završi u roku od tri mjeseca od potpisivanja ugovora. Po dobijanju pozitivnog mišljenja revidenta, Uprava javnih radova će raspisati poziv za izbor izvođača radova.

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...