fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVlada da spriječi rast cijena

Vlada da spriječi rast cijena

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret (GP) Nova ljevica apelovao je na Vladu da upotrijebi sve mehanizme kako bi spriječila rast cijena, a postojeće uskladila sa primanjima građana.

Predsjednik Nove ljevice, Saša Mijović, kazao je da su sve veće cijene osnovnih životnih namirnica uticale, pored krize sa pandemijom virusa korona, na pad životnog standarda građana.

“Pandemija virusa korona ugrozila je, pored zdravlja, životni standard građana jer su mnogi ostali bez posla i osnovnih prihoda. Pored toga što jedva sastavljaju kraj s krajem, plaćaju kirije i režije, suočavaju se i sa svakodnevnim povećanjem cijena osnovnih životnih namirnica”, naveo je Mijović u saopštenju.

On je kazao da je Vlada, uprkos teškoj situaciji, pustoši koju je ostavila stara vlast i svakodnevnim opstrukcijama, dužna da upotrijebi sve raspoložive mehanizme kako bi opravdala očekivanja građana koji su glasali za promjene i bolji standard.

“Uostalom, ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić obećao je građanima da će od Crne Gore da napravi novi Luksemburg, osim ako pod tim nije mislio da ćemo imati luksemburške cijene, a crnogorske plate”, zaključio je Mijović.

Najčitanije

Potpisan Memorandum o razumijevanju sa Koledžom Evrope

Podgorica, (MINA) - Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović potpisala je danas...