fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViši sud obustavio postupak protiv Đukića

Viši sud obustavio postupak protiv Đukića

Podgorica, (MINA) – Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda obustavilo je postupak protiv bivšeg šefa Direkcije za imovinu Dragana Đukića, kojeg je tužilaštvo optužilo da je zajedno sa bivšim gradonačelnikom Podgorice Miomirom Mugošom učestvovao u nezakonitoj prodaji gradskog zemljišta kompaniji Carine.

Postupak protiv Đukića je već jednom obustavljen, ali nakon žalbe tužilaštva uložene Apelacionom sudu, optužni akt protiv njega je vraćen na ponovnu kontrolu.

Iz Višeg suda su kazali da posljednja odluka o obustavi postupka protiv Đukića nije pravosnažna, piše Pobjeda.

Tužilaštvo je prvo podiglo optužnicu protiv gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše, a u avgustu proširilo istragu i na njegove savjetnike Dragana Đukića, Dragana Kruščića i Dragicu Mitić.

Apelacioni sud potvrdio je rješenje vanraspravnog vijeća Višeg suda kojim se obustavlja postupak protiv Dragice Mitić i Dragana Kriščića, ali ne i protiv Dragana Đukića.

Mugoša se tereti da je 2007. godine zloupotrijebio položaj tako što je bez odluke lokalne skupštine omogućio prodaju vrijednog zemljišta od 15,2 hiljade kvadrata na Starom aerodromu, čime je gradska kasa oštećena za 6,7 miliona EUR.

Iznoseći odbranu, Mugoša je tvrdio da kao gradonačelnik nije donio nijedan akt, već su to radile nadležne službe.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...