fbpx
NaslovnicaMINA BusinessViše prevezenih putnika u prvom kvartalu

Više prevezenih putnika u prvom kvartalu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prevoz putnika u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi rast u željezničkom, drumskom, lokalnom drumskom i aerodromskom saobraćaju.

Rast prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju iznosi 85,3 odsto, drumskom 47,1 odsto, lokalnom drumskom 3,6 odsto i aerodromskom 159 odsto.

“Kod prevoza robe u prvom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodinji period, rast se bilježi kod prevoza robe na aerodromima 9,2 odsto, željezničkom 80,4 odsto, kao i kod ukupnog prometa robe u lukama 111 odsto”, navodi se u saopštenju.

Broj pretovarenih tona u lukama u prvom kvartalu je, u odnosu na uporedni period, porastao 115,4 odsto, a izmanipulisanih tona 76,6 odsto.

Statističari su kazali da broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u prvom kvartalu iznosio 52,32 hiljade, što je 2,2 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine.

“Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u prvom kvartalu iznosio je 4,16 hiljada, što je 18,8 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U prvom kvartalu, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 197 hiljade tona robe.

“U strukturi prevezene robe, unutašnji prevoz učestvuje sa 90,9 odsto ili 179 hiljada tona prevezene robe, a međunarodni sa 9,1 odsto ili 18 hiljada tona prevezene robe.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije