fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVina Plantaža nagrađena sa deset medalja

Vina Plantaža nagrađena sa deset medalja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Plantaže osvojila je deset medalja na nedavno završenom ocjenjivanju vina Austrian Wine Challendge (AWC) u Beču.

Iz kompanije su kazali da su postigli sjajan uspjeh na tom takmičenju.

Zlatne medalje osvojili su Premijer 2013, Vranac Reserve 2015 i Vranac Barrique 2016, dok su srebrom nagrađeni Pro Anima Pinot Blanc 2019, Vladika 2018, Luča 2019, Stari Podrum Vranac 2013, Stari Podrum Cuvee 2013, Chardonnay Barrique 2017 i Kratošija 2017.

“Na ovogodišnjem takmičenju AWC u Beču, koje je na listi globalnih vinskih dešavanja ocijenjeno kao najmasovnije i na kojem je 1,64 hiljade proizvođača iz cijelog svijeta poslalo 12,53 hiljade uzoraka vina na međunarodnu provjeru kvaliteta, svaki takmičarski uzorak poslat iz Plantaža nagrađen je medaljom”, navodi se u saopštenju.

Iz Plantaža su dodali da je osvajanjem zlatnih medalja, vranac iznova potvrdio autentičnost i reputaciju velikog vina, kao i snagu i moć teroara sa kojeg potiče.

„Osim vranca, zavidan uspjeh ostvarila su i bijela vina Plantaža, koja su osvojenim medaljama potvrdila izuzetan kvalitet i tog segmenta proizvodnje“, dodaje se u saopštenju.

Iz Plantaža su kazali da su ponosni na još jedan uspjeh njihovih vina na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima u ovoj godini.

„U izuzetno velikoj i jakoj konkurenciji vina iz cijelog sveta, iz godine u godinu, iznova, dokazujemo visok kvalitet vina Plantaža na globalnom nivou i Crnu Goru visoko pozicioniramo na vinskoj mapi svijeta“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...