fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVerifikovali mandate članovima novog saziva

Verifikovali mandate članovima novog saziva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština Privredne komore (PKCG) danas je na konstitutivnoj sjednici verifikovala mandate 51 članu novog saziva najvišeg organa te privredne asocijacije.

Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu i izmjene Statuta.

Iz PKCG je saopšteno da je za predsjednika Skupštine PKCG reizabran izvršni direktor Jadroagent Bar, Vojo Banović.

Njegov zamjenik u narednom četvorogodišnjem mandatu biće izvršni direktor bjelopoljske kompanije Put-Gross, Hasan Ramović.

“Sjednici je prethodilo konstituisanje 13 odbora udruženja PKCG u čiji rad je uključeno 366 predstavnika privrede koji će, između ostalog, organizovano, argumentovano i stručno iskazivati zajedničke interese i predlagati mjere organima zakonodavne i izvršne vlasti u cilju unaprjeđenja poslovnog ambijenta”, navodi se u saopštenju PKCG.

U skladu sa Statutom, predsjednici odbora udruženja po funkciji postaju članovi Skupštine Komore, a još 38 članova tog organa izabrano je na konstitutivnim sjednicama odbora udruženja.

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, kazao je da očekuje da će članovi Skupštine Komore aktivno doprinositi radu tog organa i odbora udruženja i učestvovati u unaprjeđenju poslovnog ambijenta.

“Očekujem puni doprinos u promociji privrednih potencijala Crne Gore i učešće u projektima koje realizuje PKCG, kao što su Dobro iz Crne Gore, Kupujmo domaće i Domaći ukusi”, poručio je Golubović.

Skupština je donijela Odluku o izmjeni Statuta PKCG, kojom se broj članova Upravnog odbora povećava na 25, u cilju potpune zastupljenosti svih sektora privrede u tom organu.

Donijet je Predlog odluke o izboru članova Upravnog odbora, o kojem će se Skupština izjasniti na elektronskoj sjednici nakon stupanja na snagu izmjena Statuta.

Do kraja godine biće održane još dvije sjednice Skupštine PKCG.

Najčitanije