fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliko interesovanje turista za dolazak u Crnu Goru

Veliko interesovanje turista za dolazak u Crnu Goru

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Za dolazak u Crnu Goru, zbog njenih prirodnih ljepota i povoljne epidemiološke situacije, postoji veliko interesovanje turista iz cijelog svijeta, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović.

“Poruka za turiste je da su dobrodošli. Imamo interesovanje sa značajnog broja tržišta, kada govorimo i o državnim institucijama nekih zemalja i kada govorimo o turoperatorima i njihovim udruženjma. Oni prepoznaju ono što je urađeno u Crnoj Gori”, rekao je Davidović za Radio Crne Gore.

On je kazao da su turisti spremni da krenu u Crnu Goru, čim granice budu otvorene.

Davudović je objasnio da će odluka o otvaranju granica zavisiti od mišljenja epidemiologa, ali da se nada da će se to dogoditi do 15. juna, prenosi portal RTCG.

“Preoruke koje je dala Evropska komisija je da se u prvoj fazi ide prema otvaranju sa državama ili regionima koji imaju sličnu epidemiološku situaciju kao što je kod nas. Vidjećemo šta će struka, odnosno epidemiolozi, da kažu”, saopštio je Davidović i dodao da ne očekuje da u jednom trenutku granice budu otvorene za sve destinacije.

Za očekivati je, kako je naveo, da se počne sa normalizacijom u prvoj polovini juna.

Davidović je rekao da je cnogorska turistička privreda za 14 godina od obnove nezavisnosti preporođena.

“Do danas, prihodi od turizma su se povećali skoro tri puta, a u prošloj godini premašena je milijarda EUR prihoda”, zaključio je Davidović.

Najčitanije