fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVanredna Skupština akcionara EPCG zakazana za 16. mart

Vanredna Skupština akcionara EPCG zakazana za 16. mart

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) zakazao je za 16. mart vanrednu Skupštinu akcionara, u skladu sa zahtjevom Vlade od 11. januara.

Na dnevnom redu Skupštine će se, kako je saopšteno iz Odbora direktora, naći teme koje je zahtijevala Vlada i to odluke o razrješenju i izboru članova Odbora direktora.

„Odbor je na ovaj način, kako je i ranije obaviještena Vlada i nadležno Ministarstvo, u zakonskom roku sazvao vanrednu Skupštinu akcionara dok će u međuvremenu, u što većem obimu, saldirati poslovnu prošlu godinu i rezultate rada preduzeća što je i obaveza Odbora kao organa upravljanja“, navodi se u saopštenju.

Odbor je naveo još jednom, o čemu je više puta činjenično informisana i Vlada i nadležno Ministarstvo, da je zakazana Skupština za 25. februar od Vlade bila u suprotnosti sa odredbama člana 135 i 152 Zakona o privrednim društvima što je u krajnjem potvrđeno i rješenjem Privrednog suda.

„Odbor je konstatovao da u prva dva mjeseca kompanija bilježi izuzetno dobre poslovne rezultate te da je posljednje tri godine EPCG ostvarila izvanredan rezultat i najbolji od postojanja kompanije“, rekli su iz EPCG.

Odbor je naveo uspjeh i profesionalni rad menadžmenta, a kao najbolja potvrda dobrog poslovanja je to da je kompanija u posljednje tri godine ostvarila dobit od oko 100 miliona EUR te da je EPCG grupa u tom periodu u državni budžet uplatila oko 260 miliona EUR.

„Pored mnogih izazova, naročito u periodu pandemije, menadžment je odradio ogroman i odgovoran posao u modernizaciji postojećih proizvodnih objekata“, navodi se u saopštenju.

Iz Odbora direktora se dodaje da je kompanija afirmisana na tržištu Jugoistočne Evrope, a ojačana je međunarodna saradnja sa svim referentnim energetskim i finansijskim institucijama.

„Time su ispunjeni svi potrebni uslovi da kompanija funkcioniše u skladu sa potrebama i zahtjevima savremenog doba“, naveo je Odbor direktora EPCG.

Odbor je ocijenio da je kompanija potpuno finansijski stabilna, likvidna i spremna za dalji nastavak intenzivnog razvoja i investicije kroz definisani strateški koncept proizvodnje električne energije uz kontinuirano povećanje učešća obnovljivih izvora energije i izgradnje novih hidro, vjetro i solarnih elektrana.

Članovi Odbora su se zahvalili menadžmentu i zaposlenima na izuzetnoj saradnji u nadi da će i novi članovi Odbora, u narednom periodu, nastaviti sa podrškom ambicioznih investicija i realizacijom strateški važnih projekata ne samo za EPCG nego i za elektoenergetski sistem i državu Crnu Goru.

Najčitanije

NP Biogradska gora sjutra otvoren za posjetioce

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalni park (NP) Biogradska gora biće od sjutra otvoren za posjetioce. "Posjetioci...