fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUvesti redovnu direktnu avionsku liniju između dvije zemlje

Uvesti redovnu direktnu avionsku liniju između dvije zemlje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlade Crne Gore i Izraela trebalo bi da posebnu pažnju posvete pitanju uvođenja redovne direktne avionske linije između dvije zemlje na godišnjem ili polugodišnjem nivou, kao i da razmotre modalitete nastupa kroz ponudu regionalnih turističkih paketa.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović danas je sa ministrom turizma Izraela, Jarivom Levinom, razgovarao o mogućnostima za intenziviranje saradnje i njenim modalitetima.

Kako je saopšteno iz Đukanovićeve Službe za informisanje, turizam predstavlja jedan od rastućih ekonomskih sektora u Izraelu, a u prothodne dvije godine skoro je udvostručen broj izraelskih turista u Crnoj Gori.

“Pitanje dostupnosti je prepoznato kao jedan od ključnih izazova i faktor koji direktno utiče i čini preduslov rasta turističkog prometa. U tom kontekstu, Đukanović je naglasio interes Crne Gore da upozna i iskoristi dio izraelskih iskustava koja su rezultirala rastom prometa od 40 odsto u posljednje dvije godine”, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije