fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUsvojili Informaciju o subvencioniranju ranjivih kupaca

Usvojili Informaciju o subvencioniranju ranjivih kupaca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je danas usvojila Informaciju o subvencioniranju ranjivih kupaca električne energije i uputstvo o postupku i načinu sprovođenja programa subvencioniranja računa, saopštio je ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić.

On je kazao da novi Vladin pristup tom pitanju podiže nivo i kvalitet socijalne poilitike u toj oblasti i što se tiče iznosa subvencije koja se odobrava i što se tiče kontinutieta u snabdijevanju električnom energijom.

Purišić je podsjetio da je Vlada 22. novembra prošle godine donijela uredbu o subvencioniranju ranjivih kupaca električne energije, koju je predložilo Ministarstvo ekonomije i koja se primjenjuje od 1. januara.

„Tom uredbom utvrđeno je da se ranjivi kupci određuju na osnovu socijalnog i zdravstvenog stanja osoba koja žive u određenom domaćinstvu“, rekao je Purišić nakon sjednice Vlade.

Pravo na subvenciju, kako je objasnio, imaju samo osobe koje žive u domaćinstvu koje koristi pravo na materijalno obezbjeđenje porodice, a uporedo sa tim i prava na dodatak za njegu i pomoć i na ličnu invalidninu.

Informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije