fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvojeni izvještaj o radu i finansijski iskazi

Usvojeni izvještaj o radu i finansijski iskazi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Savjet Agencije za nadzor osiguranja (ANO) usvojio je danas na sjednici izvještaj o radu i finansijske iskaze tog regulatora za prošlu godinu, sa mišljenjem nezavisnog revizora.

“Savjet je, razmatrajući izvještaj o radu, prošlu godinu ocijenio veoma uspješnom, naročito u dijelu realizacije primarnih nadležnosti regulatora, po pitanju obavljanja nadzora nad poslovanjem subjekata na tržištu osiguranja”, navodi se u saopštenju.

Agencija je, kako se navodi, tokom prošle godine obavila četiri redovne posredne i jednu redovnu godišnju kontrolu rada društava za osiguranje.

“Agencija je u prošloj godini počela i tri neposredne kontrole i završila započete postupke neposrednog nadzora iz 2017. godine”, dodaje se u saopštenju.

Prošlu godinu je, u dijelu regulative, obilježio početak izrade novog zakona o osiguranju, zasnovanog na odredbama direktive Solventnost II, što je obaveza Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU).

Kada su u pitanju finansijski iskazi za prošlu godinu, Savjet je posebno apostrofirao ocjenu nezavisnog revizora da izvještaji istinito i objektivno, po svim materijalno značajnim pitanjima prikazuju finansijsko stanje Agencije, kao i rezultate poslovanja, promjene na kapitalu i tokove gotovine.

Najčitanije