fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvajanjem sporazuma o mobilnosti poslata dobra poruka iz Crne Gore

Usvajanjem sporazuma o mobilnosti poslata dobra poruka iz Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Iz Crne Gore je, usvajanjem tri sporazuma o mobilnosti na sjednici Vlade, poslata dobra poruka, a njihovo stupanje na snagu doprinijeće daljem jačanju regionalne saradnje i rezultirati konkretnim benefitima za građane, rekao je njemački ambasador u Crnoj Gori Peter Felten.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, Felten je razgovarao sa savjetnikom premijera za vanjsku politiku Đorđem Radulovićem, povodom današnjeg usvajanja tih sporazuma koji su potpisani u okviru Berlinskog procesa.

“Felten je istakao da je usvajanjem sporazuma na sjednici Vlade poslata dobra poruka iz Crne Gore, kao i da će njihovo stupanje na snagu doprinijeti daljem jačanju regionalne saradnje i rezultirati konkretnim benefitima za građane”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Radulović je istakao da je Vlada usvajanjem sporazuma još jednom demonstrirala posvećenost regionalnoj saradnji i evropskoj integraciji Crne Gore.

On je, kako je saopšteno, uvjeren da bi ih Skupština u najskorijem roku mogla ratifikovati imajući u vidu opšti politički konsenzus o važnosti Berlinskog procesa.

Zajednički je pozdravljeno što će se primjenom sporazuma omogućiti brojne povoljnosti za građane država Zapadnog Balkana – nesmetano kretanje u regionu uz ličnu kartu, veća i jednostavnija mobilnost i razmjena studenata, akademskog osoblja i stručnjaka za određene oblasti kroz automatsko priznavanje diploma i profesionalnih kvalifikacija.

“Dogovoren je nastavak saradnje i podrške vanjskopolitičkom kursu Crne Gore”, rekli su iz Kabineta predsjednika Vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije