fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvajanje budžeta od krucijalnog značaja

Usvajanje budžeta od krucijalnog značaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Usvajanje budžeta uvijek, a naročito u ovom izazovnom periodu za Crnu Goru, od krucijalnog je značaja za državu i građane, ocijenio je poslanik Prave Crne Gore, Marko Milačić i dodao da projekat Evropa sad ima kapitalnu važnost.

„Nadam se da ćemo svi pristupiti budžetu krajnje odgovorno bez politikanstva, ucjena i blokada, jer bi na taj način ucjenjivali i blokirali građane“, kazao je Milačić na sastanku sa ministrom finansija i socijalnog staranja, Milojkom Spajićem.

On je saopštio da će se ta stranka prema pitanju budžeta, čijoj analizi su već pristupili, odnijeti konstruktivno i bez bilo kakvih kalkulacija i ucjena.

„Prava Crna Gora i ja lično više puta smo isticali, pa i sada to činim, punu podršku, za Crnu Goru, izrazito važnom programu poreske reforme Evropa sad, jer on garantuje snažan korak naprijed u poboljšanju standarda građana, ali i sveukupnog privrednog ambijenta“, naveo je Milačić.

On je kazao da je povećanje minimalne zarade sa 250 EUR na 450 EUR, kao i povećanje zarada 17 odsto, tektonska promjena koja će sa sobom povući i mnoge druge promjene.

„Motivisanje mladih ljudi da ostanu u Crnoj Gori imperativ je nove vlasti i raduje me što je i ovom reformom ministar Spajić na to stavio snažan fokus. U tome ima i imaće punu i bezrezervnu podršku Prave Crne Gore i moju lično“, rekao je Milačić.

On je kazao da u ovom trenutku cijelo društvo, a naročito parlamentarna većina, mora dati snažnu podršku ovom programu za bolji standard građana, kako bi omogućili da građani već od februara osjete značajan boljitak.

„Zato pozivam sve na stabilizaciju društveno-političkih prilika, jer nas na to obavezuju ovako važni projekti za dobrobit svih građana“, zaključio je Milačić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

ambasador

Kineski Tajvan

Autorski tekst ambasadora Kine u Crnoj Gori, Fan Kuna Kada je riječ o kineskom ostrvu...