fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUspon turizma jedan od faktora interesovanja za sajam

Uspon turizma jedan od faktora interesovanja za sajam

Budva, (MINA-BUSINESS) – Rast građevinarstva i nastavak uspona crnogorskog turizma osnovni su faktori velikog interesovanja za sajmove namještaja, opreme za domaćinstva, poslovne prostore i unutrašnju dekoraciju, kao i umjetnina Art Expo, saopštio je direktor Jadranskog sajma, Rajko Bujković.

On je, na otvaranju dva sajma, kazao da je zadovoljan činjenicom da su svi prostori i ovoga puta zakupljeni, što svjedoči o opravdanosti i velikom komercijalnom značaju sajamskih manifestacija.

„Nekoliko je faktora uspjeha ovog događaja. Veliki rast građevinarstva u Crnoj Gori, nastavak uspona crnogorskog turizma, izraženi moderni senzibilitet i vlasnika nekretnina, ali i gostiju, predstavljaju osnovne faktore velikog interesovanja za učešće na specijalizovanoj manifestaciji“, rekao je Bujković.

On je dodao da Jadranski sajam 51 godinu nastoji da uz tradicionalne, dugogodišnje izlagače, animira i nove, koji koriste sajam kao metodu unaprjeđenja prodaje.

„Na ovogodišnjoj manifestaciji, svaki šesti izlagač pojavljuje se prvi put. Izlagači će predstaviti namještaj i opremu za enterijere, kao i baštenski program, kako sopstvene proizvodnje, tako i svojih principala iz većeg broja zemalja“, naveo je Bujković.

On je kazao da su među njima i zemlje koje su tradicionalni lideri u oblasti proizvodnje namještaja, kao Italija i Njemačka, ali i novi poput Poljske i Turske.

Bujković je podsjetio da će na Art Expu učestvovati likovni umjetnici iz Crne Gore, kao i da će biti predstavljena ponuda Crnogorskog udruženja kolekcionara i antikvara, jer taj sajam ima za cilj da oplemeni životni i poslovni prostor, posebno prostore u funkciji industrije gostoprimstva.

U okviru sajamske manifestacije biće dodijeljeno prestižno priznanje Expo Trophy za najuspješniji sajamski nastup.

Sajam će biti otvoren do nedjelje.

Najčitanije