fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUskoro direktna avio linija između Kazahstana i Crne Gore

Uskoro direktna avio linija između Kazahstana i Crne Gore

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna kazahstanska avio kompanija Air Astana otvoriće uskoro direktne letove ka Podgorici i Tivtu, saopštio je direktor te kompanije, Ismail Sekerbekov.

Državna sekretarka za turizam u Ministarstvu ekonomskog razvoja, Ivana Đurović, razgovarala je danas sa Sekerbekovim tokom Medjunarodnog sajma za turizam MITT koji se održava u Moskvi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, Sekerbekov je kazao da će Air Astana u najskorijem periodu otvoriti direktne letove ka Podgorici i Tivtu.

“Shodno propisima, podnijeće zahtjev nadležnim organima za pribavljanje odobrenja, kako bi Crna Gora uskoro bila na listi zemalja prema kojima Air Astana može početi da leti”, navodi se u saopštenju.

Prvi letovi, kako se isitle, mogli bi se očekivati već u aprilu kada počinje da važi bezvizni režim za državljane Kazahstana.

Đurović je informisala Sekerbekov o epidemiološkim uslovima i važećim mjerama i preporukama o ulasku stranih državljana u Crnu Goru, i kazala da je spremna da zajedno rade na promociji turističkih potencijala Crne Gore.

Sekerbekov je rekao da je Crna Gora predstavljena kao turistička destinacija najviše u Kazahstanu i predložio da se razmotri ideja uključivanja državljana Uzbekistana na letove ka Crnoj Gori.

“Imajući u vidu da je državljanima Uzbekistana potrebna viza za ulazak u Crnu Goru, sagovornici su iskazali otvorenost za razgovore na ovu temu”, kaže se u saopštenju.

Dvije strane su, dodaje se, dogovorile nastavak komunikacije u cilju što skorijeg otpočinjanja letova.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...