fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA predlaže odlaganje otplate kredita na tri mjeseca

URA predlaže odlaganje otplate kredita na tri mjeseca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA uputio je inicijativu Vladi da se, u saradnji sa Centralnom i poslovnim bankama, omogući odlaganje plaćanja kredita građanima na period od tri mjeseca, imajući u vidu da mnoge privredne djelatnosti već duže ne rade.

“Obaveza odgovornih društveno-političkih činilaca je da u vremenu pandemije koronavirusa kreiraju mjere i predloge koji će olakšati život građana i doprinijeti umanjenju posljedica izazvanih koronakrizom, zbog čega adresiramo ovu inicijativu Vladi. Usvajanjem inicijative, Vlada bi pokazala da brine o već dugo narušenom standardu građana”, poručili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su kazali da bi se odlaganje otplate kredita odnosilo na sve dužnike koji to žele, a podrazumijevalo bi zastoj u otplati od tri mjeseca.

“Tokom tog perioda dužnik ne bi morao da otplaćuje obaveze po osnovu kredita, a banke ne bi obračunavale zateznu kamatu na dospjela i neizmirena potraživanja i ne bi pokretale postupke izvršenja. Svi oni koji žele imali bi mogućnost da nastave sa redovnom otplatom obaveza”, objasnili su iz URA-e.

Oni su naveli da bi banke imale obavezu da na svojim sajtovima i preko telefonskih linija primaju zahtjeve građana o odlaganju otplate kredita.

Predstavnici URA-e su, kako je saopšteno, svjesni nezavidne finansijske situacije građana Crne Gore.

“Mnoge privredne djelatnosti u kojima građani nalaze zaposlenje već duže ne rade zbog mjera i najmanje što možemo da uradimo je da im i na ovaj način izađemo u susret”, rekli su predstavnici Građanskog pokreta URA.

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...