fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Pozdravljamo odluku Bojanićevog resora

URA: Pozdravljamo odluku Bojanićevog resora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA pozdravio je odluku Ministarstva kapitalnih investicija da odgovori na njihovu inicijativu i pozove sve ljude i organizacije koji se bave ekološkim pitanjima, da što prije počnu dijalog povodom predstojećeg istraživanja nafte i gasa u crnogorskom podmorju.

Iz te partije su kazali da sve zainteresovane građane i predane borce za zaštitu životne sredine doživljavaju kao svoje saveznike i partnere na putu ka razvoju Crne Gore.

“Pohvalno je što je Ministarstvo kapitalnih investicija, na čijem je čelu Mladen Bojanić, pozvalo sve one kojih se tiče slučaj istraživanja nafte da dijalogom dođu do rješenja koje će ići u korist Crne Gore. Kao zelena partija, podržaćemo svaki projekat koji ne ugrožava ekološku Crnu Goru”, navodi se u saopštenju.

U toj partiji su ocijenili da ekonomija ne treba da ide na uštrb ekologije, niti obratno, već da se za boljitak jedne države mogu i moraju razvijati istovremeno.

“Za to i služi beskompromisno implementiranje ekoloških standarda i zakonskih regulativa u pravom smislu”, naveli su iz URA-e.

Iz Građanskog pokreta URA su dodali da ne planiraju da “drže torbu” nikome ko sprovodi projekte koji mogu da ide na štetu građana Crne Gore ili očuvanja životne sredine.

“Kao konstituent nove vlasti, učinićemo sve da institucionalnim putem, ali i otvorenim razgovorima i razmjeni argumenata, spriječimo bilo kakve netransparentnosti ili sumnjive radnje. Ne nastavljamo stare prakse, već stremimo ka evropskoj Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Izabran novi Odbor direktora CEDIS-a

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) je, u svojstvu Skupštine akcionara Crnogorskog elektrodistributivog...