fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA pozdravila odluku Arbitražnog suda u Londonu

URA pozdravila odluku Arbitražnog suda u Londonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građanski pokret URA pozdravio je odluku Arbitražnog suda u Londonu, koji je proglasio zabranu postavljanja privremenih objekata sa kojima bi se onemogućavao slobodan prolaz kroz Miločerski park.

“Uvjereni smo da će takav tretman jednog od najvrednijih turističkih dragulja Crne Gore biti i u najboljem interesu i samog zakupca i njegovog dugoročno uspješnijeg poslovanja. Ono svakako mora počivati na osnovama uvažavanja ukupnih ambijentalnih i komunikacionih osobenosti ovog prostora”, navodi se u saopštenju GP URA.

Oni su kazali da je na taj način zakupcu Adriatic propertiesu jasno stavljeno do znanja da, ukoliko žele da posluju u Crnoj Gori, ne mogu biti iznad države i njenih zakona.

“Radujemo se što će Miločerski park i Sveti Stefan ove sezone biti otvoreni za sve građane Crne Gore, ali i turiste iz cijelog svijeta. Radujemo se i izvjesnom otvaranju hotela Sveti Stefan u ovoj turističkoj sezoni, jer bi u suprotnom zakupac prekršio ugovor sa državom i rizikovao njegov raskid”, rekli su predstavnici GP Ura.

Oni su dodali da je URA brižljivo vodila računa o prirodnom bogatstvu tog turističkog bisera, te u par navrata dizala glas kako sa lokalnog tako i sa državnog nivoa u cilju sprečavanja njegove devastacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

amscg, stanje na putevima

Putevi uglavnom suvi

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, saopštili...