fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Hapšenje Jovanića najbolji odgovor da pokušaji opstrukcije neće pobijediti

URA: Hapšenje Jovanića najbolji odgovor da pokušaji opstrukcije neće pobijediti

Podgorica, (MINA- BUSINESS) – Hapšenje predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i još desetak osoba zbog zloupotrebe službenog položaja najbolja je potvrda da je pravda u Crnoj Gori krenula i da je više niko ne može zaustaviti, smatraju u Građanskom pokretu URA.

“Pored brojnih opstrukcija onih koji to i danas čine, jer im ne odgovaraju reforme u tužilaštvu, onih koji su sedam mjeseci opstruirali izbor Tužilačkog savjeta, onih kojima ne odgovara vladavina prava, onih koji su godinama unazad Crnu Goru privatizovali i pretvorili u kriminalni poligon, danas ipak imamo tužilaštvo koje daje rezultate”, navodi se u saopštenju URA-e.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su Jovanića, zbog osnovane sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je prethodnih godina, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim djelima, oštetila državu više desetina miliona EUR, saznaje Televizija Vijesti.

Osim Jovanića, u akciji koja se izvodi po nalogu glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, uhapšeno je još desetak osoba iz više crnogorskih gradova.

URA je, kako se dodaje, mjesecima istrajavala da bi se desile promjene u tužilaštvu i da bi kriminal dobio odgovor kakav i zaslužuje. Vlada na čelu sa premijerom Dritanom Abazovićem dala je obećanje da će joj jedan od glavnih prioriteta biti beskompromisan obračun sa kriminalom i korupcijom i ovo su rezultati kojim se već sada može pohvaliti.

“Rezultati Vlade i u narednom periodu daće najbolji odgovor kritikama onih koji su sedam mjeseci čuvali fotelju bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca koji je ovakve predmete stavljao u fioke. Ovo je i najbolji odgovor na njihove tvrdnje da će se Demokratska patija socijalista (DPS) vratiti i imati uticaj na procese borbe protiv kriminala i korupcije”, smatraju u URA-i.

U toj partiji su saopštili da ono što u narednom periodu treba uraditi jeste još veća institucionalna zaštita svih onih koji su uključeni u procese borbe protiv kriminala i korupcije i dodatno osnaživanje institucija koji se tim poslom bave.

“Podrška cijelog društva je jako bitna u procesu vladavine prava a uz predan rad nadležnih Crna Gora će ispuniti uslove da vrlo brzo postane punopravna članica EU”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije