fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUputili incijativu Bulajiću da zakaže sjednicu parlamenta

Uputili incijativu Bulajiću da zakaže sjednicu parlamenta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović Stanković, uputila je inicijativu potpredsjedniku Skupštine Strahinji Bulajiću za zakazivanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.

“Obraćam Vam se inicijativom za zakazivanje sjednice Skupštine. Podsjećam da je Odbor za ekonomiju, finansije i budžet na sjednici održanoj 18. marta donio zaključak kojim Vas poziva da do kraja marta zakažete sjednicu Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama koje je podnijela SDP, kasnije i Vlada” navodi se u inicijativi.

Vuksanović Stanković je kazala da niz zakona koji su u skupštinskoj proceduri ne mogu biti razmatrani, usljed činjenice da Skupština ne ostvaruje svoju ustavnu funkciju, usljed čega trpe grđani.

“Pred Skupštinom stoji i obaveza, da u bezbjednosno veoma delikatnom trenutku, ne dozvoli da odlazeća Vlada, suprotno volji građana i čvrstom proevropskom i proNATO opredjeljenju, suprotstavlja Crnu Goru našim EU i NATO partnerima i preko 140 zemalja članica Ujedinjenih nacija”, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je dodala da Crna Gora mora da svoju vanjsku i bezbjednosnu politiku po pitanju agresije Rusije na Ukrajinu uskladi sa EU i NATO partnerima, jer većina građana to želi.

“Pozivamo vas da, kao potpredsjednik Skupštine, učinite sve kako bi Skupština funkcionisala u skladu sa Ustavom i osnovnim demokratskim postulatima. Svaki drugi pristup vodio bi daljem usložnjavanju i zaoštravanju odnosa među političkim akterima i institucijama i nosio ogromne opasnosti za političku, ekonomsku, pa i bezbjednosnu situciju u državi”, navela je Vuksanović Stanković.

U inicijativi se navodi da je za pozitivne promjene i reforme u društvu potrebno da sve institucije rade u skladu sa Ustavom i zakonom, da budu demokratske i funkcionalne. To posebno važi za Skupštinu.

“Očekujem da ćete cijeniti dobronamjernost ove inicijative i da nećete nastaviti sa blokiranjem Skupštine i na sebe preuzeti odgovornost za sve posljedice koje takvo ponašanje sa sobom povlače”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije