fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUplatiće oko 120 hiljada EUR pomoći prevoznicima

Uplatiće oko 120 hiljada EUR pomoći prevoznicima

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja uplatiće oko 120 hiljada EUR pomoći prevoznicima koji su protestovali ulicama Podgorice u decembru i koji su najavili da će to ponovo učiniti, ukoliko im se ne ispune zahtjevi.

Predstavnik NVO Klaster prevoza Crne Gore Davor Dokić je tu informaciju potvrdio Danu, koji se u ponedjeljak sastao sa ministrom finansija Milojkom Spajićem.

“Finansijska pomoć od Ministarstva kapitalnih investicija u iznosu od 330 hiljada EUR bila je nedovoljna za isplatu druge rate pomoći prevoznicima, jer treba oko 430 ili 440 hiljada EUR. Na sastanku nam je Spajić rekao da će nedostajuća sredstva od oko 120 hiljada EUR obezbijediti Ministarstvo finansija”, kazao je Dokić.

Što se preostale rate tiče, kako je kazao, prevoznici će morati da sačekaju ishod političke krize.

“Čekamo Skupštinu da vidimo šta će biti. Ako se izglasa nova vlada, pregovaraćemo sa novom, ako ostane ova nastavićemo da pregovaramo sa njima. Ono što je sigurno je da ćemo stopirati proteste do 10. februara, jer je sada status kvo. Do 10. februara imaćemo čistiju situaciju pred sobom i vidjećemo šta i kako dalje”, rekao je Dokić.

Prevoznici su prošle godine u više navrata protestovali u Podgorici što je dovodilo do velikih gužvi u glavnom gradu. Nakon prvog protesta su uspjeli da dobiju 330 hiljada pomoći, nakon drugog još toliko. Prema njihovim ranijima navodima, ostalo je da im još Ministarstvo ekonomskog razvoja uplati 330 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije