fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUPCG obilježava 20 godina postojanja

UPCG obilježava 20 godina postojanja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija poslodavaca (UPCG) ove godine obilježava značajan jubilej – 20 godina postojanja i posvećenog, odgovornog rada, koji je usmjeren na razvoj socijalnog dijaloga i zastupanje interesa poslodavaca i preduzetnika u odnosima sa sindikatom, Vladom i drugim organima uprave.

Na sjednici Upravnog odbora (UO) UPCG, kojom je predsjedavao predsjednik UPCG, Predrag Mitrović, članovi tog tijela utvrdili su predlog godišnjih dokumenta, donijeli Odluku o sazivanju redovne Skupštine UPCG, a u toku rasprave o temama aktuelnim za privredu usvojili i zaključke iz domena daljeg djelovanja UPCG.

Po završetku radnog dijela sjednice, Mitrović je vlasniku hotela Javor, Milenku Stijepoviću, uručio Plaketu za doprinos radu Unije poslodavaca.

Članovi UO UPCG su konstatovali da je pandemija covid-19 ozbiljno uzdrmala privredu Crne Gore i dovela u pitanje održivost velikog broja preduzeća i radnih mjesta.

“Pored toga, aktuelna rusko-ukrajinska kriza rezultirala je dodatnom destabilizacijom naše ekonomije, uz posljedice koje put do oporavka čine znatno težim i neizvjesnijim. Zbog takvih okolnosti, poslodavcima se mora pružiti konkretna podrška neophodna za nastavak i očuvanje daljeg poslovanja preduzeća”, navodi se u saopštenju.

Iz UPCG je poručeno da je biznis zajednica glavni pokretač kreiranja radnih mjesta, ekonomsko-socijalnog i društvenog napretka, što obavezuje na još veću snagu zajedništva poslodavaca i preduzetnika Crne Gore, kao i punu uključenost socijalnih partnera – Vlade, sindikata i poslodavaca u donošenje odluka po svim važnim pitanjima koja pripadaju sferi rada, ekonomske i socijalne politike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije