fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUniverzalnoj službi informacija upućeno više od 137 hiljada poziva

Univerzalnoj službi informacija upućeno više od 137 hiljada poziva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U prošloj godini prema broju 1180, kojim se dobija Univerzalna služba informacija o telefonskim brojevima u Crnoj Gori, upućeno je preko 137 hiljada poziva, saopšteno je iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP).

Pozivom na broj 1180 dobijaju se informacija o fiksnim i mobilnim (post-paid i pre-paid) telefonskim brojevima svih pretplatnika koji nijesu zahtijevali zabranu objavljivanja tih podataka i to po pretplatničkom broju ili korisniku broja, pri čemu telefonski brojevi pravnih lica moraju biti u Univerzalnom imeniku, to jest ista ne mogu zabraniti objavu svog telefonskog broja.

„Broj 1180 je dostupan iz svih javnih elektronskih komunikacionih mreža u Crnoj Gori. Cijena poziva prema Univerzalnoj službi informacija je 9,68 centi po pozivu sa porezom na dodatu vrijednost (PDV), bez obzira na dužinu trajanja razgovora“, navodi se u saopštenju.

Prema rezultatima istraživanja za broj 1180 i Univerzalnu služba informacija čulo je 38 odsto ispitanika.

„Od onih koji su čuli za broj 1180, njih 92 odsto je odgovorilo da zna koje informacije se mogu dobiti pozivom na navedeni broj. Od anketiranih koji su čuli za broj 1180, njih skoro 30 odsto zatražilo je informacije preko ovog servisa u prethodnoj godini“, rekli su iz EKIP-a.

Pruženom uslugom je zadovoljno 95 odsto ispitanika.

Na osnovu sprovedenog javnog konkursa, Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost je odredila M:tel za operatora Univerzalnog servisa za pružanje usluge Univerzalne službe informacija i Univerzalnog imenika.

M:tel je u prošloj godini, preko internet stranice http://univerzalniimenikcg.mtel.me/univ_pers.php, korisnicima omogućio pristup web portalu za pretragu Univerzalnog imenika, po imenu i prezimenu i po broju telefona.

Web portal M:tel-a, za pretragu Univerzalnog imenika, u prošloj godini imao je preko četiri miliona posjeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije