fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnited Grupa ponovo ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

United Grupa ponovo ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Mobilna mreža bugarskog operatora Vivacom, koji je dio United Grupe, drugi put zaredom proglašena je najbržom u Evropi, prema istraživanju kompanije Ookla, globalnog lidera u inteligenciji mobilnih i internet mreža, testiranju aplikacija i tehnologije.

Iz United Grupe je saopšteno da su rezultati istraživanja, zasnovani na analizi više od 54 hiljade testova sprovedenih u drugoj polovini prošle godine, u kojem je učestvovalo preko 17 hiljada Vivacom korisnika u Bugarskoj, dobijeni su na osnovu mjerenja aplikacije kompanije Ookla – Speedtest.

U okviru United Grupe u Crnoj Gori posluju kompanija Telemach Crna Gora i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituje televizija Nova M.

Izvršni direktor kompanije Vivacom, Atanas Dobrev, kazao je da su ponosni na tu nagradu koja je rezultat predanog rada na razvoju Vivacom mobilne mreže.

“Ovo priznanje je posebno važno u ovom trenutku, jer je prošla godina zbog pandemije bila izazovna i našim korisnicima su posebno važne bile mobilne komunikacije. Naporno smo radili kako bismo korisnicima ponudili usluge visokog kvaliteta i više mogućnosti za komunikaciju, rad i zabavu tokom ovog teškog perioda. Ova nagrada odaje priznanje tim naporima i dokaz je dobro obavljenog posla “, rekao je Dobrev.

U septembru prošle godine, kompanija Ookla je prvi put proglasila Vivacom za najbržu mobilnu mrežu u Evropi za prvu polovinu prošle godine.

Vivacom je u julu prošle godine postao dio holandske kompanije United Grupe, vodećeg telekomunikacionog i medijskog operatora u Jugoistočnoj Evropi. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u Jugoistočnoj Evropi, posluje u osam zemalja sa približno deset miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih na kraju prošle godine.

Najčitanije

Vremenska prognoza: Danas promjenljivo, do 19 stepeni

Podgorica, (MINA) – U južnim predjelima Crne Gore jutros se očekuje povećana oblačnost, ponegdje...