fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnapređenje znanja preduslov uspješne karijere

Unapređenje znanja preduslov uspješne karijere

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Neprekidno sticanje novih vještina na popularnim digitalnim platformama, unapređenje znanja i ulaganje i rad na sebi neophodni su preduslovi za uspješnu karijeru u takozvanoj novoj realnosti, ocijenjeno je na prvoj online regionalnoj konferenciji u okviru programa Coca-Cola podrška mladima.

“Na konferenciji pod nazivom Spremni za novu realnost, za koju se prijavilo dvije hiljade učesnika, mladi ljudi su od predavača, uspješnih preduzetnika i poslovnih ljudi, mogli da čuju kako da se prilagode novoj realnosti i startuju svoju karijeru na najbolji način”, navodi se u saopštenju.

Na konferenciji su govorili predstavnici Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora, poznati preduzetnici i influenseri, Andrijana Vešović poznatija kao Zombijana Bones, Ena Čubrilo poznatija kao Ena Luna i di-džej model i pijanistkinja Lea Davogić, poznatija kao Blairlea.

Među govornicima su bili i osnivač brenda Dechkotzar, Nikola Radojčić i konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija i suosnivač Digitalizuj.me, Vladimir Vulić.

Oni su mladima predstavili svoj razvojni put i dali savjete kako da budu svoji i vjeruju u uspjeh i ono što rade.

Vešović je sa učesnicima podijelila iskustvo kako je nakon rada u firmama odlučila da postane freelancer i dala savjete za one koji su na početku karijere. Ona je navela da je početak bio težak, ali da nije odustala.

“Zato ne budite strogi prema sebi, budite uporni i strpljivi, grabite svaku priliku i iskoristite prostor na internetu za samopromociju i učenje“, rekla je Vešović.

Vulić je, govoreći kroz sopstveni primjer o stalnom prilagođavanju realnosti, poručio mladima da nikad ne prestaju sa učenjem.

„Najbolja stvar koju treba da naučimo mlade je da treba da se mijenjaju i da budu spremni da naprave sopstveno zanimanje. Počnite nešto što ne bi postojalo da vas nije bilo – blog, kanal na YouTube ili nevladinu organizaciju, jer ćete na taj način steći znanje, iskustvo, vrijednosti i mrežu za nastavak života“, naveo je Vulić i dodao da je svaki neuspjeh sastavni dio uspjeha.

Platforma Coca-Cola podrška mladima mjesto je gdje mladi kroz edukativne vebinare, inspirativne predavače i mentorstva menadžera kompanije Coca-Cola HBC, mogu da se upoznaju sa primjerima dobre prakse, dobiju smjernice i praktična znanja, kako bi započeli sopstveni biznis ili gradili karijeru na tržištu rada.

Kroz program Coca-Cola podrška mladima do sada je u Crnoj Gori osnaženo oko 500 mladih.

Partneri programa su i ove godine Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Zavod za zapošljavanje (ZZZ) i Tehnopolis.

Najčitanije