fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUnapređenje saradnje na planu daljeg zapošljavanja na lokalnom nivou

Unapređenje saradnje na planu daljeg zapošljavanja na lokalnom nivou

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unapređenje međusobne saradnje na planu daljeg zapošljavanja na lokalnom nivou u Crnoj Gori, jedan je od ciljeva sastanka predstavnika kancelarija Međunarodne organizacije rada (MOR) iz Bosne i Hercegovije (BiH) i Crne Gore i Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

Iz MOR-a je saopšteno da su predstavnici te dvije institucije danas razgovarali o projektu World of Work in Montenegro: Paving the road to recovery.

„Radi se o nastavku prethodnog projekta finansiranog od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, a koji je počeo sa implementacijom krajem avgusta ove godine. Na sastanku je akcentirana najizazovnija aktivnost za implementaciju ovog projekta, pilotiranje mjere za lokalna partnerstva za zapošljavanje“, navodi se u saopštenju.

Ova aktivnost je, kako su objasnili, usmjerena na uključivanje osoba izloženih riziku na radu, kao i na mogućnosti za vansezonsko zapošljavanje.

„Predstavnice MOR-a su u protekloj sedmici, u vezi sa ispitivanjem mogućnosti vansezonskog zapošljavanja, finalizovale specifičnu teritorijalnu dijagnostiku, prema već utvrđenoj metodologiji za ove intervencije, a sa ciljem obezbjeđivanja izbora najboljih opština u kojima će se aktivnosti realizovati“, dodaje se u saopštenju.

Imajući na umu komplementarnost aktivnosti ZZZ-a sa tom aktivnošću, kao i ophodnost ove intervencije uz aktuelni ekonomski trenutak, sastanak je realizovan sa ciljem unapređenja međusobne saradnje na planu daljeg zapošljavanja na lokalnom nivou u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije