fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryUmjesto 5,3 miliona uložili 326,58 hiljada EUR

Umjesto 5,3 miliona uložili 326,58 hiljada EUR

Rožaje, (MINA-BUSINESS) – Turski investitor Sancakli mobilya, koji je kupio imovinu rožajskog preduzeća Gornji Ibar, nije ispoštovao ugovor o kupoprodaji i investiranju zaključen 2015. godine s Vladom i umjesto 5,3 miliona EUR obećanih investicija uložio samo 326,58 hiljada.

Prema izvještaju o izvršenoj reviziji realizacije ugovora o kupoprodaji i investiranju, vezanom za fabriku Gornji Ibar, turska kompanija je za tri godine trebalo da u objekte, opremu i obrtna sredstva uloži oko 5,3 miliona EUR, a uložila je samo 326,58 hiljada EUR, piše Dan.

Izvještaj je sačinilo Društvo za reviziju finansijskih iskaza sa ograničenom odgovornošću Omega, koje je angažovao Savjet za privatizaciju.

„Kompanija Sancakli mobilya je bila dužna da u periodu od 1. oktobra 2015. do 30. septembra prošle godine uloži u objekte i opremu 986 hiljada EUR, a u obrtna sredstva 4,38 miliona EUR. U reviziji izvršenja ugovorenih obaveza iz ugovora o kupoprodaji i investiranju od 21. septembra 2015. godine utvrdio sam da je kompanija Sancakli mobilya od 1. oktobra 2015. do 30. septembra prošle godine, odnosno do 31. decembra, obavila ulaganja u nabavku opreme, revitalizaciju poslovnih građevinskih kapaciteta i u obrtna sredstva u iznosu od 326,58 hiljada EUR“, navodi se u izvještaju.

Predstavnici turske firme su u medijima u septembru 2015. godine najavljivani kao pouzdani investitori koji će revitalizovati posrnulo nekada moćno preduzeće Gornji Ibar. Ipak, činjenica je da se nakon tri godine investicionog perioda to nije desilo.
(kraj) nar

Najčitanije

kruzer

U kotorskoj luci tri broda

Kotor, (MINA-BUSINESS) - Kotorska luka primila je tri broda. Na vezu je Viking Jupiter sa...