fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUložiti maksimalne napore u cilju suzbijanja sive ekonomije

Uložiti maksimalne napore u cilju suzbijanja sive ekonomije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava za inspekcijske poslove (UIP) i Opština Nikšić zajednički će raditi na suzbijanju sive ekonomije na polju svih djelatnosti, što će se direktno odraziti na bolji kvalitet života i usluga svih onih koji posluju legalno u tom gradu.

Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Nemanja Vuković i direktor UIP-a, Ilir Harasani su na sastanku dogovorili saradnju u cilju rješavanja zajedničkih problema sa kojima se susrijeću lokalni i državni inspektori na terenu.

„Inteziviranje rada u oblasti suzbijanja sive ekonomije je od izuzetnog značaja kako bi se postiglo uređeno unutrašnje tržište, ostvarila zaštita od nelojalne konkurencije u trgovini i suzbila siva ekonomija na tržištu robe i trgovinskih usluga“, navodi se u saopštenju UIP-a.

Na sastanku je razgovarano i o inicijativi za inspekcijski nadzor, koju je Vuković uputio u cilju detektovanja potencijalnih nepravilnosti u radu lokalnih javnih preduzeća i ustanova.

“Dogovoreno je da jedan od prioriteta bude zajednički rad na sprečavanju širenja epidemije, pa će sve nadležne službe iz oblasti sopstvenih nadležnosti obavljati kontrole, ali i pružati jedni drugima podršku u nadzoru“, dodaje se u saoštenju.

Sagovornici su ocijenili da se samo zajedničkom saradnjom na svim nivoima javne uprave može doći do boljih rezultata u suzbijanju epidemije, ali i sive ekonomije, što je značajno za postizanje boljeg ekonomskog standarda cijele zajednice.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije